2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri...

2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu. "Hangi diziyi izlesem?" diye kararsızlıklar yaşayanlar için, The Rolling Stone 2024 yılının en iyi dizilerini açıkladı. Listede yok yok! Bu sene hem televizyonda hem de dijital platformlarda birçok gerilim, dram, komedi gibi türlerdeki diziler izleyicisiyle buluştu. Peki, Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? İşte o liste...

Google Haberlere Abone ol
2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri...

Diziseverler için yepyeni bir liste yayılandı. Yabancı yapımları sevenlerin, müthiş keyif alacağı ve belki de dönüp dönüp tekrar izleyeceği, 2024'ün en iyi dizileri belli oldu. The Rolling Stone 2024 yılının en iyi 15 dizisini açıkladı. "Bugün hangi diziyi izlesem?" ya da "Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri?" sorularına yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. En iyi gerilim, dram, komedi dizileri araştırılıyor. İşte, 2024'ün en iyi 15 dizisi...

2024'ÜN EN İYİ 15 DİZİSİ BELLİ OLDU

Baby Reindeer

Baby Reindeer, Richard Gadd tarafından yaratılan ve başrolünde oynadığı bir İskoç kara mizah drama - gerilim mini dizisidir. Gadd'ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterisinin uyarlaması olan dizi, Gadd'ın yirmili yaşlarında takip edildiği ve cinsel saldırıya uğradığı gerçek yaşam deneyimine dayanıyor. Dizi, 11 Nisan 2024'te Netflix'te eş zamanlı olarak yayınlanan yedi bölümden oluşuyor.

The Bear

The Bear, Christopher Storer tarafından yaratılan bir Amerikan komedi-drama televizyon dizisidir. 23 Haziran 2022'de FX'te prömiyer yaptı. Dizi olumlu eleştiriler aldı. 14 Temmuz 2022'de ikinci sezon için yenilendi.

2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri...

The Bear'ın 3.sezonu 27 Haziran'da Hulu ve Disney Plus'ta yayınlanmıştı.

Ripley

Ripley , Steven Zaillian tarafından yaratılan, yazılan ve yönetilen, Patricia Highsmith'in 1955 tarihli suç romanı The Talented Mr. Ripley'den uyarlananbir Amerikan neo-noir psikolojik gerilim televizyon sınırlı dizisidir. BaşrollerindeTom Ripley'i Andrew Scott ,Marge Sherwood'u Dakota Fanning ve Dickie Greenleaf'i Johnny Flynn'in canlandırdığı sekiz bölümlük sınırlı dizi , Highsmith'in romanından uyarlanan ilk dizidir.

Ripley başlangıçta Showtime'da yayınlanacaktı, ancak Şubat 2023'te dizi Netflix'e taşındı . 4 Nisan 2024'te prömiyerini yaptı ve özellikle Scott'ın Tom Ripley'i canlandırması için senaryosu, yönetmenliği, yapım tasarımı, görüntü yönetmenliği, müziği ve performansları nedeniyle eleştirel övgü aldı.

Shogun

Shōgun James Clavell'in 1975 tarihli aynı adlı romanına dayanan bir tarihi drama televizyon dizisidir. Roman daha önce 1980 televizyon mini dizisi olarak uyarlanmıştı. Dizinin ilk iki bölümü 27 Şubat 2024'te Hulu ve FX'te yayınlandı. 10 bölümlük dizinin yeni bölümleri daha sonra haftalık olarak yayınlandı ve 23 Nisan 2024 tarihinde final yaptı.

2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri... - Resim : 2

The Sympathizer

The Sympathizer Viet Thanh Nguyen'in 2015 Pulitzer Ödülü kazanan aynı adlı romanından uyarlanan drama mini dizisi. Dizi, ortak showrunners tarafından yaratıldı. Park Chan-wook ve Don McKellar, Park aynı zamanda dizi için yönetmenlik yapıyor. Dizinin prömiyeri 14 Nisan 2024'te HBO'da yapıldı ve yapımcılığını A24 ve Rhombus Media üstlendi.

Welcome to Wrexham

Welcome to Wrexham, 24 Ağustos 2022'de FX'te prömiyeri yapılan bir Amerikan spor belgeseli televizyon dizisidir. Dizi,kulübün sahipleri Ryan Reynolds ve Rob McElhenney'nin anlattığı şekilde, Galler futbol kulübü Wrexham AFC'nin olaylarını belgelemektedir. Dizi, iki Critics' Choice Television Ödülü ve beş Primetime Emmy Ödülü kazanarak eleştirel beğeni topladı2 Mayıs 2024'te prömiyeri yapılan üçüncü sezon için yenilendi. Mayıs 2024'te dizi, dördüncü sezon için yenilendi

True Detective: Night Country

True Detective, HBO'da yayınlanan antoloji formatında bir Amerikan suç drama televizyon dizisidir. Yaratıcısı ve senaristi Nic Pizzolatto olan dizinin ilk sezonunu Cary Fukunaga yönetti. Çoklu zaman çizelgelerinin kullanıldığı birinci sezonda, Louisiana'da 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren Louisiana Eyalet Polisi Kriminal Soruşturma Şubesi'nden iki cinayet masası dedektifinin öyküsü konu alındı. Dizinin ilk sezonunda başrollerde Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts ve Tory Kittles yer aldı. 12 Ocak 2014'te yayınlanmaya başlayan sekiz bölümlük sezon; 9 Mart 2014'te tamamlandı ve eleştirmenlerden büyük beğeni topladı.

2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri... - Resim : 3

Diarra from Detroit

Detroitli Diarra, Diarra Kilpatrick tarafından yaratılan ve Kilpatrick ve Kenya Barris tarafından yapımcılığı üstlenilenbir Amerikan gizemli kara komedi drama televizyon dizisidir. Dizide Kilpatrick, eski Tinder buluşması tarafından hayaletlendiğine inanan boşanmış bir öğretmen rolündedir. Kayıp adamı arayışı onu Detroit yeraltı dünyasını ilgilendiren eski bir gizemin içine çeker.

Dizi, 14 Haziran 2023'te 2023 Tribeca Film Festivali'nde ilk kez gösterildi. 21 Mart 2024'te BET+' da ilk kez gösterildi.

Doctor Who

Doctor Who, 1963 yılından beri yayımlanan BBC yapımı Birleşik Krallık bilim kurgu televizyon dizisi. Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı dünya dışı yaratık olan bir Zaman Lordu'nun maceralarını anlatmaktadır. Doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

2024'ün en iyi 15 dizisi belli oldu! Son dönemin en iyi yabancı dizileri hangileri? En iyi gerilim, dram, komedi dizileri... - Resim : 4

Fastasmas

Fantasmas, Julio Torres tarafından yaratılan, yönetilen ve yazılanbir Amerikan sürrealist komedi televizyon dizisidir. Torres'in altın bir istiridye küpesi arayışını ve bu yolculukta karşılaştığı insanları konu alır.

Dünya prömiyeri 30 Mayıs 2024'te ATX Televizyon Festivali'nde yapıldı. 7 Haziran 2024'te HBO'da prömiyeri yapıldı.

Hacks

Hacks, Lucia Aniello, Paul W. Downs ve Jen Statsky tarafından yaratılan ve 13 Mayıs 2021'de HBO Max'te gösterime giren Amerika yapımı komedi-drama türünde bir televizyon dizisidir. Başrollerini Jean Smart, Hannah Einbinder ve Carl Clemons-Hopkins'in paylaştığı dizi, genç bir komedi yazarı ile efsanevi bir stand-up komedyeni arasındaki profesyonel iş ilişkisine odaklanıyor. Dizi eleştirel anlamda beğeni topladı ve En İyi Senaryo, Yönetmenlik ve Kadın Oyuncu dallarında Primetime Emmy Ödülü ve En İyi Televizyon Dizisi - Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre Ödülü dahil çeşitli ödüller kazandı. Haziran 2021'de dizi ikinci sezon için yenilendi ve Mayıs ayında prömiyeri yapıldı. Haziran 2022'de dizinin üçüncü sezon için anlaşma yapıldı.

John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A.

John Mulaney Sunar: Everybody's in LA, başlangıçta Netflix'te Amerika Birleşik Devletleri'nde canlı olarak yayınlananbir Amerikan talk show'udur. Dizi, başlangıçta 3 Mayıs - 10 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında Netflix is ​​a Joke Festival'in bir parçası olarak altı bölüm süren sınırlı bir dizi olarak yayınlandı. Dizi,aynı zamanda yaratıcısı ve baş yapımcısı olarak görev yapan komedyen John Mulaney tarafından sunuluyor. Richard Kind, dizinin sunucusu olarak görev yapıyor. Dizi, monologlar, konuklar, önceden kaydedilmiş skeçler ve Los Angeles çevresinde çekilen saha parçalarıyla müzik bölümleri içeriyor.

Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith’in dizi uyarlamasında, iki yabancı onlara zenginlik, dünya seyahatleri ve Manhattan'da rüya gibi muhteşem bir yaşam sunan gizemli bir casus teşkilatında çalışmaya başlarlar. Peki ya sorun? Görücü usulü evlilikle birlikte gelen Mr. John ve Mrs. Jane Smith isimli yeni kimlikleridir. Artık evli olan John ve Jane, her hafta yüksek riskli bir göreve giderken, aynı zamanda ilişkilerinde hep bir dönüm noktasıyla karşı karşıya kalırlar. Birbirlerine karşı gerçek hisler beslemeye başladıklarında ise hikayeleri daha da karmaşık hale gelir. Hangisi daha riskli: casusluk mu yoksa evlilik mi?

Queenie

Queenie, Candice Carty-Williams'ın aynı adlı romanından uyarlanan bir İngiliz televizyon dizisidir. Dizi, Channel 4 için Lionsgate Television ile işbirliği içinde Further South Productions tarafından geliştirilmiştir.

 

We Are Lady Parts

We Are Lady Parts, Nida Manzoor tarafından yaratılan, yazılan ve yönetilenbir İngiliz televizyon sitcom'udur . Dizi, tamamı Müslüman kadınlardan oluşan Lady Parts adlı bir İngiliz punk rock grubunu konu almaktadır.

21 Aralık 2018'de Channel 4'te 14 dakikalık bir pilot olarak yayınlandıktan sonra, 20 Mayıs 2021'de prömiyeri yapılan Peacock ile ortak yapımcılığını üstlendiği altı bölümlük bir dizi için görevlendirildi. Dizi, Gotham Ödülleri'nde iki ödül ve bir Rose d'Or ödülü de dahil olmak üzere birden fazla ödüle aday gösterildi. Kasım 2021'de, yaratıcı Nida Manzoor dizideki çalışmasıyla Rose d'Or Yükselen Yetenek Ödülü'nü aldı.

Etiketler dizi gerilim dram komedi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin