Zülfü Livaneli Köln'de ayakta alkışlandı

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu'nun (WDR) Senfoni Orkestrası (Rundfunkorchester) Doğu ile Batı ezgilerini Funkhaus sahnesinde buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Zülfü Livaneli Köln'de ayakta alkışlandı

Orkestra, Funkhaus Europa ile işbirliği içinde düzenlediği 'Doğu, Batı ile Buluşuyor' başlıklı konserini, bu yıl 50'nci yılını kutlayan Köln Radyosu dinleyicilerine hediye etti. Konserde Mozart'ın Osmanlı müziği ve Yunan mitolojisinden etkilenerek bestelediği eserlerin yanı sıra Zülfü Livaneli'nin 5 şarkısı ile Yunan Besteci Mikis Theodorakis'in Girit Saksofon Konçertosu da Rundfunkorchester tarafından seslendirildi. 



Özellikle Zülfü Livaneli'nin şarkıları Türkiyeli müzikseverlerin yanı sıra Almanlar tarafından büyük beğeniyle dinlendi. Köln Radyosu editörlerinden Tuba Tunçak'ın sunumunu yaptığı konser sonunda orkestra ayakta alkışlandı. 



Konsere Alman müzikseverlerin yanı sıra çok sayıda Köln Radyosu dinleyicisi, ayrıca Yeşiller Partisi'nden KRV Eyalet Milletvekili Arif Ünal ile LAGA Başkanı Tayfun Keltek ve WDR Radyo Yayınları Yöneticisi Valerie Weber de izleyici olarak katıldı. Konserde Köln Radyosu'nun 50'nci Yıl Galası'nın 22 Kasım tarihinde yapılacağı açıklandı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin