'Zaten hep kıskanılan bir kızdım'

Türkiye’nin en güzel 3 kızı Hürriyet Pazar’a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Zaten hep kıskanılan bir kızdım'

Miss Turkey 2018'in 3 güzeli Şevval ŞahinTara Madelein De Vries ve Roda Irmak KalkanHürriyet Pazar için Hakan Gence'nin sorularını yanıtladılar.



Hakan GENCE / HÜRRİYET

Haber fotoğrafları: Muhsin Akgün / MASTÜDYO



'Zaten hep kıskanılan bir kızdım'



'17 yaşında burnumu yaptırdım, hiç saklamadım, saklamam da...'



Türkiye Güzeli Şevval Şahin



◊ 19 yaşındayım. Babam Sivaslı, annem Azeri. Altı yaşından beri Londra’da yaşıyorum. Babamın bir kuaför salonu var, annem de orada güzellik uzmanı olarak çalışıyor. Londra’da ‘fashion marketing’ (moda pazarlama) okuyorum.



◊ Evet, burnumda estetik var. 17 yaşında yaptırdım. Bunu hiç saklamadım, saklamam da... Hem sağlık sorunum vardı, nefes alamıyordum hem de görüntüsünü sevmiyordum.



◊ Yarışmaya girerken, sorun olabilir mi diye araştırdım, negatif bir şey görmedim. Saklamadım da, biri sorunca “Estetik” dedim. Ama durup dururken kimseye “Benim burnum estetik” diye söylemedim.



◊ Türkiye güzeli seçilmek için sadece güzel olmak yetmiyor. Jüri üyeleri benim ışığımı ve enerjimi gördü. “Burun estetiği” deyip duruyorlar ama fiziğimi, yürüyüşümü, kültürümü unutuyorlar.



◊ Eleştiriler insanların kıskançlığından geliyor. Zaten hep kıskanılan bir kızdım. Arkadaş çevrem tarafından da eleştirilirdim. Boyum hep çok uzundu, hep zayıftım, vücut ölçülerimi anormal bulurlardı.



'Zaten hep kıskanılan bir kızdım' - Resim : 2



'4 yaşımdayken kendi çocukluğumu kardeşime hediye ettim'



Türkiye İkinci Güzeli Tara Madelein De Vries



◊ 19 yaşındayım. Babam Hollandalı, inşaat sektöründe çalışıyor. Amsterdam’da doğdum. 10 yaşına kadar orada okudum, annem ve babam ayrıldıktan sonra üç kardeşim ve annemle birlikte İstanbul’a geldik. Babamla görüşmeye de devam ettim. Şimdi babamın bir kız arkadaşı ve sekiz aylık bir çocukları var.



◊ Koç Üniversitesi’nde işletme okuyorum. Annem eski Türkiye güzeli (Özlem Kaymaz), küçüklüğümden beri annemin anlattığı güzellik yarışması hikâyeleriyle büyüdüm. Ben de zamanı gelince o güzellikleri deneyimlemek istemiştim ve yarışmaya başvurdum.



◊ Hayatım inişli çıkışlı değil, hep inişli ve çok zordu. Dört yaşımdayken doğan kardeşim Daniel’in ‘Nager sendromu’ diye bir rahatsızlığı var. Bu hastalık milyonda bir görülüyor. Şimdiye kadar 50 ameliyat geçirdi. Hâlâ yemek yiyemiyor. Aslında 4 yaşımdayken kendi çocukluğumu kardeşime hediye ettim. Hem bir hemşire, hem anne, hem ablaydım. Bir çocuğun görmemesi gereken şeyleri gördüm. O yaşta hayatın gerçek anlamıyla ve ölümle karşı karşıya geldim. Kardeşim iki hafta sonra yeniden ameliyat olacak. Aynı yolculuklar yine bizi bekliyor.



'Zaten hep kıskanılan bir kızdım' - Resim : 3



'Beni ilk görenler, ‘Korkunçsun ama tanışınca başkasın’ der'



Türkiye Üçüncü Güzeli Roda Irmak Kalkan



◊ 18 yaşındayım. Annem Selanik göçmeni, babam İstanbullu. Tek çocuğum. Adım İbranice. Anlamı, ‘hep mutlu ol’. Lise ikinci sınıftayken eğitimime yurtdışında devam etmeye karar verdim. Önce dil için Malta’ya gittim ve orada okudum. Ardından Milano Üniversitesi’ni seçtim. Şimdi orada siyaset ve ekonomi okuyorum.



◊ Kendime has bir bakışım ve gülüşüm var. Farklı olduğumu düşünüyorum. Çok gülen biri değilim, hatta somurtkanım. Beni ilk görenler, “Korkunçsun ama tanışınca başkasın” der. Ne yapayım, kameralar karşısında hep gülerek yapmacık davranamıyorum.



◊ Beni Adriana Lima’ya benzetenler oluyor. Kendisiyle Antalya’ya geldiğinde tanışmıştık. Ego olarak algılamayın ama hep kendime güvenen biri oldum. Sanırım bu da çevremdeki insanları rahatsız etti. Küçükken arkamdan “Kendini ne sanıyor, sanki çok mu güzel?” derlerdi. O yüzden kötü eleştirilere alışkınım ve kıskançlıktan yapılanları ciddiye almıyorum.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin