Yunanistan'ın başkenti Atina'da yangın! Ölü sayısı artıyor

Atina'yı kuşatan orman yangınları söndürülemiyor.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'ın başkenti Atina'da yangın! Ölü sayısı artıyor

Yunanistan'ın başkenti Atina'yı kuşatan orman yangınları söndürülemiyor, geceden bu yana can kaybı arttı. Olağanüstü hal ilan edilen bölgede binlerce kişi alevlerden kaçıyor. Son olarak ölü sayısının 74'e çıktığı açıklandı.



Yunan mevkidaşını arayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara'nın her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.



Yunanistan'ın başkenti Atina'yı saran alevler, en az 74 kişinin ölümüne yol açtı. Bugün Türkiye saatiyle 17.30 surlarında açıklama yapan Yunan itfaiyesi, daha önce 50 civarında olduğu belirtilen ölü sayısının 74'e çıktığını duyurdu. 23'ü çocuk 187 kişi yaralanırken, kaç kişinin kayıp olduğu henüz belli değil.



Son sayılarla birlikte, Yunanistan'da 2007'de 70 kişinin öldüğü faciadan da büyük bir felaketin yaşandığı görüldü.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da yangın! Ölü sayısı artıyor



Pazartesi başladı



Pazartesi öğleden sonra başlayan orman yangınları, akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yüzlerce itfaiyeci ve askerin durduramadığı alevler, yerleşim yerlerine ulaştı. Onlarca ev ve araç kül olurken, ölü sayısı gece saatlerinde 24 olarak açıklandı. Ancak sabahkorkunç haber geldi.



Yunan Kızıl Haç'ının Başkanı Nikos Economopoulos, bu sabah televizyonda yaptığı açıklamada, "Maalesef, iki evde 26 ceset bulduk" dedi.



Hayatını kaybedenlerin çoğu, sahil kasabası Mati'den. Atina'nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Mati, cehennemi yaşadı. Yerel kaynaklar, evlerinde veya arabalarında mahsur kalan köylülerin diri diri yandığını bildiriyor.



Yaralı sayısı ise 100'den fazla. Aralarında çocukların da bulunduğu 11 yaralının durumu ağır. Yetkililer, binlerce insana evlerinden ayrılıp bölgeyi terk etmesi için emir verdi. Sahil kasabalarında mahsur kalanlar ise, botlarla tahliye edilebildi.



Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, yangın nedeniyle Bosna Hersek ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü.



Atina'yı da kapsayan Attiki bölgesinde olağanüstü hal ilan edilirken, Yunanistan AvrupaBirliği'nden yardım istedi. İlk etapta Fransa, Almanya, İtalya ve Polonya yardım gönderdi.



3 günlük yas!



Aleksis Çipras, "Yangınları kontrol altına alabilmek için insanoğlunun kapasitesindeki herşeyi yapacağız" dedi. Daha sonra da ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.



Türkiye yardıma hazır



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Koçias’ı arayarak Yunanistan’daki yangından dolayı üzüntülerini ve taziyelerini iletti.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerimiz ihtiyaç halinde Yunanistan'a hareket için hazır" dedi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de "Mevkidaşımla konuştum. İzmir'de yangın söndürme uçakları bekletiliyor. Uçakları  geri çekmedik ancak şu an için talep söz konusu değil. Talep gelirse 45 dakikada Atina'da olabilir" ifadesini kullandı.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da yangın! Ölü sayısı artıyor - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin