Yunanistan gazetesi Davutoğlu'nu 'haftanın şahsiyeti' ilan etti

Yunanistan’da yayımlanan Eleftheros Tipos gazetesi, AK Parti Genel Başkanı adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 'Haftanın Şahsiyeti' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan gazetesi Davutoğlu'nu 'haftanın şahsiyeti' ilan etti

Gazetenin geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı "Haftanın Şahsiyeti" ilan ettiği köşesinde bu kez Davutoğlu yer aldı. Gazete, Davutoğlu’nu “Başbakan Erdoğan’ın ideolojik danışmanı, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinin ve çağdaş dış politikasının baş mimarı, Türk siyasetinin sembolik ismi” olarak nitelendirdi.



Davutoğlu’nun 2009’da Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesiyle Türkiye’nin bölgesel güç olma yolunda dış politikasında değişiklikler başladığı belirtilen yazıda, "Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı adaylığı için cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ın onayını almasının ardından yaptığı ilk konuşmasında seçilmiş cumhurbaşkanının izinden gideceğini açıkça belirttiği" kaydedildi. Gazete, Davutoğlu'nun Türkiye’nin yeniden yapılandırılmasını sürdüreceğini söylediğini aktardı.



Yazıda ayrıca, Davutoğlu’nun Yunancaya da çevrilen “Stratejik Derinlik” isimli kitabında "İslami dünya görüşünü Batı teorisine bir ek olarak değil, alternatif olarak sunduğu", bu nedenle sert eleştirilere maruz kaldığı iddia edildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin