Bir dönemin fırtınalar gibi esen “Karaoğlan” çizgi romanı, eserin sahibi Suat Yalaz’ın süpervizörlüğünde Kudret Sabancı, Melek Öztürk ve Rana Mamatlıoğlu tarafından yazılan senaryo, 12 milyonluk bütçeyle beyazperdeye taşındı.
Filmde, Volkan Keskin, Müge Boz, Özlem Yılmaz ve Hasan Yalnızoğlu başrol oynuyor.
56 gün süren ve çekimlerinde 6720 figüranın yer aldığı dev prodüksiyonlu film için 3 şehir kuruldu.
Kemerburgaz’da kurulan 3 şehirde hikayenin geçtiği yüzyıla birebir uygun bir atmosfer yaratıldı. Bir yıla yakın bir sürede hazırlanan set için, Genel Sanat Yönetmeni Burhan Türk tarafından 20 hektar arazi üzerine ana mekan olarak 3000m2, 4000m2 ve 5000m2 büyüklüğünde 3 şehir kuruldu. 5000m2 büyüklüğünde Gori Kenti, 3000m2 büyüklüğünde Koca Uruz sarayının yanı sıra yine filmin ana mekanlarından olan Malatya Meydanı ve Pazar alanı 4000m2 alan üzerine aslına birebir inşa edildi. Gori Kenti-savaş sahneleri için 140 m uzunluğunda aslına uygun kale inşa edilip, 2 adet okçu kulesi yapıldı. Tüm bu çalışmalar için 500 kişilik ekip çalıştı.
Dünyanın en büyük mancınığı yapıldı
Prodüksiyon ile ilgili bir diğer ilginç nokta ise savaş sahneleri için yapılan mancınıklardı. Film için yapılan üç mancınıktan biri 20 metreyi aşan boyuyla dünyanın bugüne kadar yapılmış en büyük mancınığı oldu.
Çekimlerinde en çok at kullanılan filmlerden biri
Karaoğlan filmi için yurtdışından on, yurtiçinden ise seksen adet at getirildi. Aralarında Hollanda’dan getirilen ve Karaoğlan’ın atı Yağmur olarak kullanılan Fresian türü ayrı bir yer tutuyor. Film için profesyonel biniciler getirilirken aynı zamanda oyunculara ünlü at eğitmeni Janbi Ceylan tarafından at binme ve akrobasi dersleri verildi. Aksiyon sahneler, oyuncuların eğitimi ve koreografi için Almanya’dan 8 kişilik ekip getirildi.
Karaoğlan'ın en son fragmanı için tıklayın