Chip.com.tr'nin haberine göre; YouTube, özellikle Content ID adı verilen sistemi kullanmadan önce korsan içeriklerin çok daha rahat bir biçimde yayınlanabildiği bir platformdu.Video paylaşım platformu bu dönemde korsan içeriklerin kaldırılması için izleyicilerden ve genellikle de telif hakkı sahiplerinden gelen şikayetlere güveniyordu. Bu durumu büyük ölçüde değiştiren Content ID sayesinde platform üzerindeki korsan içerikler de oldukça azaldı.
Fakat korsan içerik yayıncıları bir şekilde bu sistemde de bazı açıklar bulmayı başarmış gibi görünüyorlar. Zira Thuy Pham adlı bir kullanıcı Content ID'yi 360 derece video özelliğinin bir parçası halinde filmler yükleyerek atlattı.
Bu yollar yüklenen filmlerin bir örneği, 2008 tarihli Disney Movie High School Musical 3'ün korsan paylaşımı oldu. 360 derecelik videonun üç tarafı bir, stüdyodaki dansçıları gösteren hareketsiz karelerden oluşuyor. Geriye kalan tek açıda da her ne kadar görüntü kalitesi biraz düşük olsa da filmin tamamı izlenebiliyor...