Yolsuzlukları araştıran gazeteci tecavüze uğrayıp öldürüldü!

Bulgaristan'da gazeteci Victoria Marinova, Ruse şehrinde öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzlukları araştıran gazeteci tecavüze uğrayıp öldürüldü!

Bulgaristan'da yolsuzlukları araştıran gazeteci Victoria Marinova ülkesinin Ruse şehrinde tecavüz edilip öldürüldü.



TVN isimli özel kanalda 'Dedektör' adlı programı sunan 30 yaşındaki gazeteci, iş insanları ve siyasetçilerle bağlantılı olan Avrupa Birliği fonlarıyla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırıyordu.



TVN, internet sayfasından “Sevgili meslektaşımız Victoria Marinova’yı kaybetmek nedeniyle büyük bir acı ve keder içindeyiz. Acımızı anlamanızı bekliyoruz. Anısı önünde eğiliyoruz” paylaşımı yayınladı.



Ayrıntılı inceleme çağrıları



Bulgaristanlı yetkililer Marinova’nın, tecavüze uğrayıp öldürülen bedeninin cumartesi günü bir parkta bulunduğunu açıkladı.



İçişleri Bakanı Mladen Marinov, Marinova’nın öldürülmesinin çalışmalarıyla alakalı olmasına dair yeterli kanıt olmadığını belirtti. Bölge savcısı Georgy Georgiev, gazetecinin cep telefonu, araba anahtarı, gözlüğü ve bazı kıyafetlerinin kayıp olduğunu açıkladı.



TVN çalışanı bir gazeteci AFP’ye verdiği demeçte, kanalın ya da Marinova’nın tehdit almadığını belirtti. Marinova’yı disiplinli, hırslı ve adalet duygusunun yüksek olan biri olarak tanımladı.



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (OSCE) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir, twitter’dan yayınladığı mesajında cinayete ilişkin olarak sorumluların derhal adalet önüne çıkarılması için Bulgaristan'a çağrıda bulunarak tam ve etkin bir soruşturma yürütülmesi talebinde bulundu.



Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Bulgaristanlı yetkilileri tiziz bir araştırma yürütmeye çağırdı. CPJ’den Tom Gibson “Bulgaristanlı yetkililer tüm enerji ve kaynaklarını adaleti sağlamak için ayrıntılı araştırmaya ayırmalı” dedi.  



Son bir yılda AB ülkelerinde 3 gazeteci cinayeti



Mrinova, son bir yıl içinde Avrupa Birliği ülkelerinde öldürülen üçüncü gazeteci oldu. Maltalı gazeteci Daphne Carauna Galiza 2017 Ekim ayında otomobiline düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürülmüştü.



Şubat 2018'de ise Slovak gazeteci Jan Kuciak evinde ölü bulunmuştu. Her iki gazeteci de ülkelerindeki politikacılarla iş insanları arasındaki şiabeli ilişkileri ve yolsuzluk iddialarını araştırıyordu. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin