Yılmaz Özdil sessizliğini bozdu! Ünlü gazeteci hangi gazetede yazacak?

Hürriyet'ten ayrılan gazeteci, yeni adresini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Özdil sessizliğini bozdu! Ünlü gazeteci hangi gazetede yazacak?

Ağustos ayında Hürriyet'in yazısını sansürlemesi nedeniyle gazeteden ayrılan Yılmaz Özdil dün akşam halk TV'de Uğur Dündar'ın sunumuyla yayınlanan 'Halk Arenası' programına konuk oldu.



Hürriyet'ten sonra nerede yazacağı merak konusu olan Özdil, Dündar'ın sorusuna "Muhtemelen Washington Post ya da New York Times gazetesinde çalışırım" diye yanıt verdi.



Öte yandan, programın diğer konuklarından Müjdat Gezen ise esprili bir üslupla "Yılmaz bana söyledi, bundan sonra Sözcü'de yazacak" dedi.



Hürriyet'ten ayrılış nedeni sorulan Özdil programda şöyle konuştu: "Birincisi ben yazarım basar değilim. Ben yazımı gönderdim. Yayınlayamayız dediler, 'siz bilirsiniz' dedim. Hadise bundan ibaret. Neticede biz kendimize Çetin Emeç, Uğur Dündar'ı idol edinmiş bir nesle aitiz. Yazımızın yayınlanmadığı yerde bizim ceketi alıp çıkmamız kadar doğal bir şey olamaz.



Sayın Vuslat Doğan Sabancı'yla çalışıyor olmanın onurunu yaşadım. Basılmayan yazıya sitem etmekten çok 7 senedir yazdırılanlara teşekkür etme taraftarıyım. Bu 7 senede ben Hürriyet'te 2 bin küsur yazı yazdım. Bu 2 bin 700 yazıda bir adet tekzip bile yemedim, bir tek kuruş tazminat cezasına çarptırılmadım, kaybedilmiş bir davam yok. Bekir Coşkun'dan aldığım köşeyi tertemiz emanet ettim. Orada çalışsam da çalışmasam da Hürriyet gazetesi Türkiye'nin amiral gemisidir."



Özdil, konuşmasına esprili bir şekilde devam etti ve "Hangi gazetede çalışacağım henüz belli değil, buna önümüzdeki hafta karar vereceğiz. muhtemelen Washington Post veya New York Times'da çalışacağım" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin