YILDIZ KENTER, MÜJDAT GEZEN VE AYŞE KULİN UNICEF TÜRKİYE İYİ NİYET ELÇİLİĞİNE ATANIYOR

Ünlü sanatçılar Yıldız Kenter ve Müjdat Gezen ile yazar Ayşe Kulin, UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçiliğine atanacak.

Google Haberlere Abone ol
YILDIZ KENTER, MÜJDAT GEZEN VE AYŞE KULİN UNICEF TÜRKİYE İYİ NİYET ELÇİLİĞİNE ATANIYOR

UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nden yapılan açıklamada, Kenter, Gezen ve Kulin'in, bugüne kadar UNICEF'e ve Türk çocuklarına büyük hizmetlerde bulundukları ve bu hizmetleri heyecanla sürdürdükleri belirtildi. Açıklamada, Kenter, Gezen ve Kulin'in, UNICEF Türkiye Temsilciliği ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin ortak kararı ile Türkiye İyi Niyet Elçiliğine atanacakları bildirildi.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talat Halman, konuyla ilgili olarak yarın basın toplantısı düzenleyecek.

Açıklamada, Devlet Sanatçısı, Türk tiyatrosunun seçkin ismi ve aynı zamanda öğretim üyesi olan Yıldız Kenter'in, 2000 yılından bu yana Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talat Halman ile birlikte Halman'ın yapıtları olan Türk Aşkı, Mevlana ve Türk Shakespeare'ini çocuklar yararına sunduğu, televizyonlarda çocuk hakları ile ilgili bağış kampanyalarında kamuoyunu etkileyen yardım çağrılarında bulunduğu belirtildi.

Tiyatro, sinema sanatçısı, şair ve oyun yazarı olan Müjdat Gezen'in UNICEF ile bağlantısının, çocuklar için yazdığı kitapları örgüte bağışlamasıyla başladığı ifade edilen açıklamada, Gezen'in UNICEF için orkestra şefliğinden sunuculuğa kadar çeşitli görevlerde bulunduğu, televizyon kanallarında çocuk hakları savunuculuğu yaptığı kaydedildi.

Yazar Ayşe Kulin'in de yıllardır özellikle kızların eğitimi konusuna ağırlık verdiği belirtilen açıklamada, bu amaçla gerek mektupla gerekse televizyon oturumlarında halka seslendiği, onları UNICEF'e yardıma çağırdığı ifade edildi.

-ÜNLÜ KİŞİLER SEÇİLİYOR-

Açıklamaya göre UNICEF'in iyi niyet elçileri ''yetenekleri ve başarılarıyla ün kazanmış kişiler'' arasından seçiliyor. Seçim yapılırken, bu kişilerin dünya çocuklarının yaşamlarını iyileştirme konusuna kendilerini adamış olmalarına dikkat ediliyor. Ün, UNICEF'e birçok yarar sağlıyor. Ünlüler, insanların ilgisini daha kolay çektiği için çocukların gereksinimleri sürekli dünya gündeminin ön sıralarında geliyor. UNICEF iyi niyet elçileri saha gezilerine katılıp proje ve acil yardım programlarını yerinde izliyor. Yetenek ve ünlerini kullanarak çocuklar için fon toplama etkinliklerine katılıyor, çocuklar adına onların sorunlarına sahip çıkıp kamuoyuna duyuruyor.

-ÜNLÜ ELÇİLER-

Öte yandan, UNICEF'in uzun bir iyi niyet elçisi listesi bulunuyor. Listenin başında ünlü komedyen Danny Kaye geliyor. Audrey Hepburn, Peter Ustinov, Liv Ullman, Vanessa Redgrave ve diğer birçok ünlü, UNICEF için çalışmalara katıldı. 23 Nisan 1988'de TRT uluslararası Çocuk Şenliği için Audrey Hepburn de Türkiye'ye gelmişti.

UNICEF'in, uluslararası, ulusal ve bölgesel düzeyde birçok iyi niyet elçisi bulunuyor.

-TÜRK ELÇİLER-

Türkiye'de ise UNICEF yararına resitaller veren ünlü piyanist Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, 2000'li yılların başında iyi niyet elçisi oldu. Viyana'da yaşayan piyanist Ferhan ve Ferzan Önder kardeşler de 2003'den bu yana iyi niyet elçileri olarak UNICEF'e destek veriyor.

Gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, eğitime yönelik çalışmalarıyla da 7 yıldır UNICEF'e hizmette bulunuyor. Talipoğlu, geçen ay iyi niyet elçisi olarak atanmıştı. AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin