Çizer Hakan Arslan, yaptığı açıklamada, sinema tutkunu olduğunu belirterek, "Herkesin sıkça gördüğü fakat ismini bile bilmediği o karakterleri kendi çizgimle yorumlayıp öne çıkarmak istedim. Çocukluğumdan beri izlediğim bu karakterlere ve oyunculuklarına hayranım çünkü Yeşilçam'ın bu karakterleri içimizden, bizden biri" dedi.
Bunun sinemaya emeği geçen isimleri anma niteliği taşıdığını da söyleyen Arslan, Yeşilçam'a adadığı farklı çalışmalarının da olduğunu ifade etti.
"Bu karakterler içimizden"
Arslan, sinemada herkesin beğendiği, hayran olduğu oyuncular yerine kötü adamları seçmesini ise şöyle anlattı:
"Çocukluğumdan beri izlediğim bu karakterlere ve oyunculuklarına hayranım çünkü Yeşilçam'ın bu karakterleri içimizden, bizden biri, bazen mahallenin kurnaz esnafı çoğu zaman da zulmeden bir kabadayı... Doğar, dövüşür, hile yapar, mutlu olur, mutsuz eder, kin duyar ve en önemlisi gerektiğinde ölmesini bilir.
Dünya sinemasına baktığımızda bu tarz karakter oyuncularının özellikle de kötü adam rollerine bürünenlerin fazlasıyla sevildiğini söyleyebiliriz. Alfred Hitchcock'un bununla ilgili güzel bir sözünü duymuştum, 'Ne kadar başarılı kötü adam, o kadar başarılı film'. Bu söz için hem Yeşilçam sinemamızdaki karakter oyuncularının neden bu kadar sevildiğinin cevabı hem de gerçekleştirdiğim serinin çıkış noktası diyebiliriz."
"Kötü Adamlar" serisini 27 karakterden oluşturduğunu bildiren Arslan, karakterlerin her birine taç çizmesini ise "Başa değmesi gereken tacı havada bıraktım çünkü bu serideki karakterler aslında gerekli değeri alamadılar aslında" sözleriyle açıkladı.
Aslan, özellikle eski dönemlere ait kişileri resmederken nitelikli görsel bulmakta zorlandığına da değinerek, "Karakteri tam anlamıyla yakalayabilmiş iyi bir portre illüstrasyonun bir tasarıma her zaman bir fotoğraftan daha fazla görsel zenginlik kattığını düşünüyorum ve her zaman bu nitelikte çalışmalar ortaya koymaya özen gösteriyorum" diye konuştu.
AA