YEŞİLÇAM'IN 'KÖTÜ ADAMLAR'INA SAYGI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak gerçekleştirilen “Arşivlik Muhabbetler – Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinde bu hafta sanatseverler, sinemamızın “kötü adamlar”ıyla buluşacaklar...

Google Haberlere Abone ol
YEŞİLÇAM'IN 'KÖTÜ ADAMLAR'INA SAYGI

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Yeşilçam’ın Altın Kalpli Kötü Adamları” başlıklı etkinlik, Ortaköy Kültür Merkezi’nde 11 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.


Aralarında Ahmet Tarık Tekçe, Ali Şen, Aliye Rona, Altan Günbay, Behçet Nacar, Bilal İnci, Coşkun Göğen, Danyal Topatan, Erol Taş, Hayati Hamzaoğlu, Hüseyin Peyda, Kâzım Kartal, Kuzey Vargın, Lale Belkıs, Nuri Alço, Önder Somer, Suzan Avcı, Turgut Özatay ve Yıldırım Gencer’in de bulunduğu usta oyuncular, Yeşilçam yıllarında pek çok filmde esas kıza ya da esas oğlana akla hayale gelmeyecek “fenalıklar ettiler.” Yeşilçam’ın vefalı seyircisi, bu kötülükleri film bitse de unutmadı, sokakta rastladığı oyunculara tepki gösterdi; bağırdı, çağırdı, hatta işi Erol Taş’ın kahvehanesini taşlamaya kadar vardırdı. “Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinde bu kez sıra onlarda: O dönemde başarılı oyunculuklarıyla gerçek-rol ayrımını yıkan usta karakter oyuncuları, Yahya Karadaş’ın hazırladığı görüntülerle “Yeşilçam’ın Altın Kalpli Kötü Adamları” gecesinde beyazperdede resmigeçid yapacaklar. Etkinliğe konuşmacı olarak katılacak Arda Uskan, Temel Gürsu ve Yılmaz Atadeniz de çoğu ilk kez günışığına çıkacak anılarını anlatarak arşivlik muhabbetleriyle geceyi zenginleştirecek.


 


Bilgi için:


Faruk Şüyün 0533 4683063


Ortaköy Kültür Merkezi: Dereboyu Cad. 1 - Ortaköy


Telefon: (0212) 236 10 27

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin