'Yerim Destanınızı’ yazısını yazan Yeliz Koray hakkında karar çıktı!

Yeliz Koray, gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Yerim Destanınızı’ yazısını yazan Yeliz Koray hakkında karar çıktı!

İzmit’te 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak ’Yerim destanınızı’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Yeliz Koray sevk edildiği adliyede, savcıya ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



İzmit’te, Kocaeli Koz dergisi ve internet sitesinin yazı işleri müdürü olan Yeliz Koray’ın, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak ’Yerim destanınızı’ başlıklı köşe yazısı internet sitesinde yayımlanmıştı.



Sosyal medyada yayılan yazının ardından Yeliz Koray dün akşam saatlerinde İzmit’teki evinde gözaltına alındı. Koray, bugün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Anayasal suçlara karşı işlenen suçlara bakan savcı, Yeliz Koray’ın ifadesini aldı. Yeliz Koray adli kontrol şartı ile tahliye serbest bırakıldı. Yeliz Koray adliyeden çıkarken kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.



Yeliz Koray köşe yazısı nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, "Yazı sebebi ile gözaltına alındım. Sayın savcımıza ifade verdim. Adli kontrol şartı ile serbest kaldım. Adalete güveniyorum" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin