Yeni Yüzyıl gazetesi kapatıldı! Gazete son baskısında bakın hangi manşetle çıktı

Av. Mansur Topçuoğlu'nun kurucusu olduğu Yeni Yüzyıl gazetesi yazılı basına veda ediyor...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Yüzyıl gazetesi kapatıldı! Gazete son baskısında bakın hangi manşetle çıktı

İsim hakkını Okay Gönensin'den alarak 5 Kasım 2015'te "Türkiye Hepimizin" sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeni Yüzyıl gazetesi kâğıt baskıya veda etti. Yayın hayatını dijitalde sürdürme kararı alan gazete, son kağıt baskısında "Bu bir veda değil, bir Fatiha'dır" başlığıyla çıktı. Gazetenin sürmanşetinde yönetimine kayyum atanan Haliç Üniversitesi'nin de Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Yeni Yüzyıl'ın sahibi Mansur Topçuoğlu'nun "Elhamdülillah 'bireysel bir Müslüman' olarak ikinci 28 Şubat'ı yaşadım" sözlerine yer verildi.



Yeni Yüzyıl gazetesi kapatıldı! Gazete son baskısında bakın hangi manşetle çıktı



Topçuoğlu, şunları söyledi:



"AK Parti sosyolojisi içerisinde yer alan, AK Parti’nin doğrularını destekleyen bireysel bir Müslümanım. Sosyolojik olarak Arap kökenli bir Mardinliyim. Diyarbakır’da doğdum. Kürt kültürüyle büyüdüm. Laz kızıyla evliyim. İstanbul’da Türk kültürüyle yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. 



Politik olarak Müslüman demokratım. Adaletli, hakkaniyetli, demokratik, çoğulcu, katılımcı, farklılıklara saygılı, özgürlükçü, kimliğinden ya da inancından dolayı yaşam tarzından taviz vermek zorunda kalmayan, kimliğini ve inancını açıkça ifade edebilen, birlikte yaşayabilen bir Türkiye hayaliyle bu gazeteyi çıkardım. Çünkü, Türkiye’nin herkese eşit mesafede durabilen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen, hukukun temel ilkelerine bağlı, evrensel gazetecilik ilkelerine ve ifade özgürlüğüne saygılı, toplumun her kesimini kucaklayan bir gazeteye ihtiyacı olduğuna inandım. 



Bu nedenle 5 Kasım 2015 günü ‘Türkiye Hepimizindir’ diyerek sizlerle buluştuk. Okurlarımızdan gelen pozitif telkinler, bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Şimdi hayal ettiğimiz bu Türkiye’yi kurmak için birlik olmanın zamanı." 



FLAŞ YENİ YÜZYIL GAZETESİ KAPATILDI

Yeni Yüzyıl gazetesi kapatıldı! Gazete son baskısında bakın hangi manşetle çıktı - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin