Yeni Şafak, Can Dündar'a MİT TIR'ları belgelerini veren CHP'li vekili açıkladı!

Gazete, MİT TIR'larına ait görüntüleri servis eden kişinin kimliği ile ilgili çok önemli bir delile ulaşıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak, Can Dündar'a MİT TIR'ları belgelerini veren CHP'li vekili açıkladı!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'le birlikte 92 gün boyunca tutuklu kalmalarına ve vatana ihanet suçlamasıyla yargılanmasına neden olan MİT TIR'ları haberleri ve fotoğraflarının hikâyesini Silivri cezaevinde yazmaya başladığı ve kısa süre önce piyasaya çıkan "Tutuklandık" kitabında paylaşmıştı. 



Dündar, "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" manşetine dayanak olan MİT TIR'ları görüntülerinin kendisine "solcu bir milletvekili dostu tarafından flash disk içinde kendisine getirildiğini" açıklamıştı.



Yeni Şafak gazetesi ise CHP'li o ismin Enis Berberoğlu olduğunu iddia etti. Yeni Şafak'ın haberinde "Casusluk sanığı Can Dündar, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı. Harekete geçen savcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını inceledi. Aynı gün onunla buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıktı." diye yazıldı.



SAVCILIK HTS KAYITLARINDAN O İSME ULAŞTI

Yeni Şafak, Can Dündar'a MİT TIR'ları belgelerini veren CHP'li vekili açıkladı!
Yeni Şafak'ın haberine göre AYM’nin kararıyla tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, MİT TIR'larına ait olduğu iddia edilen görüntüleri servis eden kişinin kimliği ile ilgili çok önemli bir delile ulaşıldı. 



Yeni Şafak'tan Mustafa Sait Özkan 'ın haberine göre, Can Dündar'ın açıklamaları sonrası, HTS sinyallerini inceleyen savcılık, o gün CHP'li Enis Berberoğlu ile görüştüğünü tespit etti.



Savcılık Dündar'ın bahsettiği gün HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Dündar'ın 27 Mayıs'a ait kayıtlarda 14:32'de CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'yla görüştüğü tespit edildi.



DELİL KABUL EDİLDİ



Berberoğlu'nun telefonunun Cumhuriyet'in binasının yakınından sinyal verdiği belirlendi. Savcılık bunu delil olarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.





Yeni Şafak, Can Dündar'a MİT TIR'ları belgelerini veren CHP'li vekili açıkladı! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin