Yeni Şafak yazarı: Zeki Alasya hakkında boş konuşma

Zeki Alasya'nın ölümünün ardından yapılan yorumlara bir tepki de Yeni Şafak yazarından geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarı: Zeki Alasya hakkında boş konuşma

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, dün hayatını kaybeden usta sanatçı Zeki Alasya'nın ölümünün ardından yapılan yorumlara tepki gösterdi.



Zeki Alasya'nın Müslümanlığın dışında gösterilme gayretinde olunduğunu öne süren Tuna, "Biz neyin kavgasındayız, bunlar neyin kavgasında? Zeki Alasya vefat etti; hepimizin içi yandı, bu 'muhteremler' anında arşiv karıştırmaya başladı. Yok efendim, Emek Sineması'nda mescit yapılacağına hiç açılmasın, demiş de bilmem ne. Kaç kez açıkladı, kaç kez tashih etti, kaç kez 'Müslümanım' diye beyan etti, muhteremlere yetmedi" ifadelerini kullandı.



Alasya'nın ölümünün ardından Yeni Şafak'ın eski yazarı Sevda Türküsev'in tweet'leriyle Alasya'yı hedef aldığı iddia edildi. Sanatçının ölümünün ardından Yeni Akit gazetesi de yaptığı 'Zeki Alasya Mason muydu?' haberiyle tepki çekti.



Salih Tuna'nın bugünkü yazısı şöyle:



Zeki Alasya hakkında boş konuşma



Yaşlandım mı yoksa kavgalardan mı bezdim, bilmem, ama o şarkıyı ne zaman dinlesem iliklerime kadar yorulurum hayattan.



Allah rahmet etsin, Cem Karaca da o şiiri öyle güzel yorumlamıştı ki, neredeyse o şiirin fevkinde.



Hangi şiir mi? 



Nâzım Hikmet'in “Mavi Liman” şiiri: “Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. / Seyir defterini başkası yazsın. / Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. / Beni o limana çıkaramazsın…” 



Kendimi bildim bileli o limanın kubbelerine düşman olanlarla kavga ettim. Karınca kararınca ne yaptım ne söylediysem hep o liman içindi… 



Kubbeler kartpostal bir özlemden maada o limanı liman yapan mana ikliminin de ifadesiydi. 



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin