Yeni bir telekulak skandalı! Uzun listede hangi gazeteciler var?

Aralarında gazeteciler, siyasetçiler, iş adamları, yargı mensupları, avukatlar ve eski MİT'çilerin de bulunduğu yeni bir telekulak listesi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir telekulak skandalı! Uzun listede hangi gazeteciler var?

Sabah Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı belgelere göre dinleme skandalında çok sayıda isim yer alıyor. İddiaya göre 'Paralel Yapı'nın, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) kayıtlarını sildiği bu dinlemeler, kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arşivinde bulundu. 



HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan'ın yaptığı geniş kapsamlı araştırmaya göre telekulak dosyası 360 bin önleyici ve adli dinleme kararından oluşuyor. Dinlemeler; Mart 2006'da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na atanan ve Haziran 2007'de kendi kadrosunu oluşturan Paralel Yapı'nın gözde polis şefi Ramazan Akyürek döneminde yaşandı. Bu süreçte tamamen sahte isimler, uydurma örgütler ve suçlar üzerinden siyasetçi, bürokrat ve askerler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden pek çok kişi dinlendi. 



İddiaya göre 2008'de Doğan holding ile Hürriyet gazetesinin santralleri de dinlemiş. Aydın Doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Vuslat Doğan Sabancı 2008'de İBDA-C'den takibe alınanlar arasında. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin