Yekta Kopan’dan sıra dışı bir roman: Sıradan Bir Gün

Sıradan Bir Gün, Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yekta Kopan’dan sıra dışı bir roman: Sıradan Bir Gün

Sıradan bir günde başınıza neler gelebilir? Sıradan bir günde kahvaltı yapıp gazetenizi okuyabilir ve işinize gidebilirsiniz. Çalışırken biraz içiniz geçebilir mesela. Bir kahve içip toparlanabilirsiniz. Sıradan bir günde sevdiklerinizle görüşür, evinize market alışverişi yapabilirsiniz. Sıradan bir günde bir cinayete tanıklık edebilir ve hayatınızın sonsuz yolculuğuna çıkabilirsiniz. Sıradan bir gün size bazen kişisel gelişim kitaplarında yazanlardan fazlasını öğretir. Sıradan bir gün hayatınızın en sıra dışı gününe dönüşebilir.



Takma isimle kişisel gelişim kitapları yazan Armağan Gündoğdu’nun hikâyesi bu. Yekta Kopan’ın kaleminden sahte kimlikler, yalanlar ve hesaplaşmalar üstüne sürprizlerle dolu bir roman.



Yekta Kopan'ın yeni romanı Sıradan Bir Gün’de başkarakter Armağan Gündoğdu, kimliğini gizleyerek kişisel gelişim kitapları yazar ve geniş bir okur kitlesi edinir. Gelgelelim sıradan bir gün başına gelenler onu derinden sarsacak, hayatını baştan sona sorgulamasına neden olacaktır.



Yekta Kopan bu oyunbaz ama bir o kadar da ciddi romanda başarı uğruna edindiğimiz kimlikler ile gerçek benliğimiz arasındaki uçurumu sorguluyor.



Yekta Kopan’dan sıra dışı bir roman: Sıradan Bir Gün



Yekta Kopan kimdir?



Yekta Kopan, 1968’de doğdu. Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri adlı kitabı 2002 Sait Faik Hikâye Armağanı’na, Karbon Kopya adlı kitabı 2007 Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne, Bir de Baktım Yoksun adlı kitabı 2010 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne ve 2010 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Çocuk kitabı Burun 2009’da yayımlandı. 2014 yılında öykü üstüne bir sözlük çalışması olan İpekli Mendil’in editörlüğünü yaptı. Kitapları çeşitli dillere çevrildi.



Yekta Kopan’ın Can Yayınları’ndaki diğer kitapları:



Fildişi Karası, 2000

Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri, 2001

Yedi Derste Vicdan Muhasebesi, 2003

İçimde Kim Var, 2004

Kara Kedinin Gölgesi, 2005

Karbon Kopya, 2007

Bir de Baktım Yoksun, 2009

Kediler Güzel Uyanır, 2011

Aile Çay Bahçesi, 2013

İki Şiirin Arasında, 2014

Sakın Oraya Gitme, 2016


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin