Yazılı basında intiharı, TV'de cinayeti konuşuldu. Cem Garipoğlu medyanın merkezinde!

Cem Garipoğlu'nun intiharının ardından, Medya Takip Merkezi (MTM), sürecin medyadaki yansımalarını araştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Yazılı basında intiharı, TV'de cinayeti konuşuldu. Cem Garipoğlu medyanın merkezinde!

2009 yılının Mart ayında gerçekleşen ve bir anda gündeme oturan Münevver Karabulut cinayeti ile Türkiye’yi şoka sokan Cem Garipoğlu, 10 Ekim’de koğuşunda intihar ederek yaşamına son verdi. Sürecin medyadaki yansımalarını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), araştırmanın sonuçlarını açıkladı. İncelemeye göre, yazılı basında Garipoğlu’nun intiharı ile ilgili haberler öne çıkarken; TV’de ise daha çok cinayet haberleri ele alındı. İşte araştırmanın detayları:



Yazılı basın ile TV farkı



Etiler’de çöp konteynırında bulunan ‘kesik baş cinayeti’ olarak bilinen Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürmesi, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Olaydan sonra yakalanıp cezaevine giren Garipoğlu, geçtiğimiz günlerde kendini asarak intihar etti. Bu olayla tekrardan Türkiye’nin gündemine gelen Garipoğlu, bir takım spekülasyonları da beraberinde getirdi.



MTM Medya Takip Merkezi, 2009 yılında yaşanan cinayet ve 2014’ün Ekim ayında Cem Garipoğlu’nun intiharı ile ilgili medyada çıkan haberleri karşılaştırdı. Ulusal gazeteler üzerinden yapılan araştırmaya göre; Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu, 03 – 31 Mart 2009 tarihleri arasında 88 haberle gündemde kaldı. Ekim ayında cezaevinde intihar eden Garipoğlu’nun, 10–17 Ekim 2014 tarihleri arasında ise yazılı basında 301 haberi yer aldı. 



TV’lerde en çok cinayet haberi konuşuldu



MTM’nin televizyon kanalları üzerinden yaptığı araştırmaya göre, Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürmesiyle ilgili haberler, Garipoğlu’nun intiharı ile ilgili haberleri geçti. Garipoğlu’nun işlediği cinayetle ilgili 01–03 Mart 2009 tarihleri arasında 456 haber yapılırken, Garipoğlu’nun cezaevinde intiharı ile ilgili 10 Ekim – 16 Ekim 2014 tarihleri arasında ise 264 haber gerçekleştirildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin