Yazdığımız gibi! Fox TV yeniden yapılanıyor. Kanalda kim hangi göreve getirildi?

İlk kez Medyatava'nın duyurduğu yeniden yapılanmanın detayları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yazdığımız gibi! Fox TV yeniden yapılanıyor. Kanalda kim hangi göreve getirildi?

Fox International Channels bugün FIC Turkey ve FOX Türkiye'nin birleşerek tek bir operasyon biriminden yürütüleceğini duyurdu. Duyuru, şu anda her iki şirketin de ortak raporladığı Fox International Channels Avrupa ve Afrika Başkanı Jan Koeppen tarafından yapıldı.



Önümüzdeki birkaç ay süresince devam edecek yeni operasyonel birleşme süreci COO görevine atanan Cenk Soner liderliğinde gerçekleşecek. Mehmet İçağasıoğlu ise tüm operasyonun reklam satışını yönetecek. FOX TV'nin son dönemdeki rating başarısına büyük katkısı olan Şebnem Aşkın, FOX TV'nin yayın yönetmenliği görevini sürdürecek. Doğan Şentürk ise FOX TV'de Haber ve Spor Yayın Yönetmeni olarak görevine devam edecek.



Koeppen yeniden yapılanmayla ilgili  "Türkiye’de Pay TV grubumuzu ve ulusal kanalımızı birleştirerek dünyanın en dinamik medya şirketlerinden biri olan 21st Century Fox'a bağlı daha bütünleyici bir operasyon oluşturuyoruz. Bu operasyonel birleşme sayesinde reklam verenler ve platformlar için daha güçlü bir partner, içerik üreticileri için daha yaratıcı bir hedef ve çalışanlarımız için çalışması çok daha heyecanlı bir iş yeri yaratma amacındayız" diye konuştu.



Uzun süredir FIC'nin başında bulunan Adam Theiler, Güneydoğu Avrupa ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak bu birleşik operasyonu yönetecek. Theiler'ın önderliğinde FIC, Türkiye PayTV pazarının en seçkin kanal gruplarından biri haline geldi. Theiler aynı zamanda FIC’nin İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Afrika’da bulunan tüm televizyon ve online operasyonların yönetimini yapmaya devam edecek.



Theiler konuyla ilgili şu sözleri söyledi: "Amacım, bu birleşmenin PayTV ve ulusal kanal operasyonlarımızı büyütecek alanında uzman yetenekleri cezbettiğini ve motive ettiğini görmeye devam etmek. Bu birleşme bölgedeki portfolyomuzu kesinlikle güçlendirecek.



Koeppen aynı zamanda son 5 yıldır Fox Türkiye operasyonunu yürüten Pietro Vicari'nin görevine Sky Italy Deputy CFO'su olarak devam edeceğini açıkladı. 



Yazdığımız gibi! Fox TV yeniden yapılanıyor. Kanalda kim hangi göreve getirildi?Ocak ayında Fox TV'de İçerikten Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başlayan Şebnem Aşkın, uzun yıllar Hollywood'da yaşadı. Los Angeles'de Trimax şirketinin dış alımlarında çalışan Aşkın, Daylight isimli (LLC) prodüksiyon şirketini kurdu ve ayrıca Pandora Cinema ile çalıştı.



Aşkın, 2009 yılında Fox International Productions'a katılmıştı. 



 



Fox TV'de 3,5 yıl Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenen Cenk Soner, Şubat ayında FIC Yazdığımız gibi! Fox TV yeniden yapılanıyor. Kanalda kim hangi göreve getirildi? - Resim : 2Türkiye Genel Müdürü olarak göreve atanmıştı. Cenk Soner daha önce Yapı Kredi ve Universal Müzik'te görev almıştı.



Atamalar bugünden itibaren yürürlüğe giriyor.



Önce Medyatava açıklıyor! Fox Türkiye'de deprem! Genel Müdür görevden alındı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin