Yazar Gökhan Çınar'ın ilk kitabı raflarda!

Psikolog ve yazar Gökhan Çınar’ın ilk kitabı 'Geçecek mi?" raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yazar Gökhan Çınar'ın ilk kitabı raflarda!

Uzman klinik psikolog ve yazar Gökhan Çınar’ın, şahit olduğu insan hikayelerini; duygu, düşünce ve davranışlar üzerine terapist gözlemlerini anlattığı ''Geçecek mi?'' ismini verdiği ilk kitabı Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.



Kitap ''insanca'' olan her hali anlatıyor...



 



Gökhan Çınar, insan psikolojisine yönelik 38 denemeden oluşan kitabında yıllardır psikoterapi görüşmelerinde çokça duyduğu “Geçecek mi?” sorusunu soruyor ve insanları kendi cevabını bulmaya davet ediyor. “Geçecek mi?” sorusunun cevabının sahip çıkılmayan özelliklerde, tamamlanmamış işlerde, reddedilen duygularda ve ait olunmayan deneyimlerde olduğunu belirtiyor.



“Yarım çocukluğundan, erken yetişkinliğinden, eksik hayatından kırılanlar gelsin. Alışamadığı kadınlığından, acemi erkekliğinden vurulanlar gelsin. Kendi varlığına kızanlar, yetersizliğini saklayanlar, değersizliğine inananlar doluşsun bu ameliyathaneye. Yasını saklayan heybetli amcalar, yaşını gizleyen teyzeler, sevgisini esirgeyen babalar, “keşke” diyen anneler gelsin. Yargılanarak büyüyen çocuklar gelsin. Topuklularla uzatılan kısa boyların, dökümlülerle kapatılan dolgun basenlerin, halterlerle şişirilen zayıf kolların, makyajla saklanan yaş çizgilerinin, perukla örtülen parlak kellerin kurtuluşu olsun bu. Annem gelsin hadi! Beni doğuracağına doğuracağı taşı getirsin. Ağırdır yalnız o taş. Zamanında vicdanımın üstüne oturdu, oradan biliyorum…”



Yazar, acısından kurtulmak isteyenleri acısının anlamını sorgulamaya çağırıyor. Utancını saklayanlara yalnız olmadıklarını söylüyor. Korkularının arkasına saklananlara cesur taraflarını gösteriyor. Öfkesiyle kendini sıkıştıranlara yumuşak karınlarını hatırlatıyor. Mutluluk arayanlara, kendilerine koydukları engellerden bahsediyor. Varoluşu, farkındalığı, yalnızlığı, çocukluğu, yetişkinliği, ilişkileri, kaygıyı, depresyonu ve “insanca” olan her hali anlatıyor. Benimsediği Geştalt Terapi Yaklaşımı’nı yaşamın içinden bir anlatımla okuyucuyla buluşturuyor.



Birine yamaç, diğerine yokuş! Bazen sonsuz aydınlık, bazen zifiri karanlık… O yol benim!



Bu kitap, omzunuzdaki beklenti yüklerini tartamayanlara, yarası iyileşmeden iyi olmuş gibi yapanlara, hayal kırıklıklarına basmadan yürümeye çalışanlara, onaylanmak uğruna ana dilindeki cümleleri yarım bırakanlara sesleniyor. “İçiniz döküldükçe, kendinizi anladıkça, yardım istedikçe, hazır oldukça geçecek!” diyor. Ve ekliyor; “Bu dünyaya ‘beklenti’ olmaya, başkası olmaya, ezberlere uymaya, hep aynı şarkıyı duymaya gelmedim. Hep yük taşımaya, öylesine yaşamaya, hızlıca olup bitmeye, idare etmeye gelmedim. Benim bir yolum var. Kimine manzaralı, kimine sevimsiz! Birine yamaç, diğerine yokuş! Bazen sonsuz aydınlık, bazen zifiri karanlık… Yürüdüğüm, koştuğum, düştüğüm, durduğum, duyduğum, baktığım o yol benim!”.



Yazar Gökhan Çınar'ın ilk kitabı raflarda!



Arka kapaktan:



Bu dünyaya “beklenti olmaya” gelmedim. Bu dünyaya başkası olmaya, ezberlere uymaya, hep aynı şarkıyı duymaya gelmedim...



Sertçe göğsüme oturan bu ağrıya dokunabilirsem geçecek.



Kaçmadan, acısını yok saymadan, kendime kızıp canımı daha çok yakmadan, yargılayıp daha derine bastırmasam geçecek.



Geleni bir kabul edip, onunla canım yanarken konuşursam geçecek.



Her sözünü yol göstersin diye aklıma bırakırsam, kalan izini iyileşsin diye zamana bırakırsam geçecek.



Hemen geçsin diye kovmadan, tekrar gelir diye korkmadan, hep üst üste gelir diye kapanmadan, hep benim başıma gelir diye kaçmadan yüzleşirsem geçecek.



Dokuna dokuna, konuşa konuşa, evet ağlaya ağlaya geçecek.



Ağlarken kendime şefkat gösterirsem geçecek.



İyileşmeden iyi olmuşum gibi yapmadan, daha önce kendimi nasıl ayağa kaldırdığımı unutmadan, kabul edip sindirince geçecek.



Yaşayınca geçecek. 



Ama illa ki geçecek...



Gökhan Çınar kimdir?



Uzmanlık alanı Klinik Psikoloji olan Gökhan Çınar, 2007 yılından bugüne psikoloji alanında eğitim ve klinik çalışmalarını sürdürmektedir. Bir terapist olarak Geştalt Terapi Yaklaşımı’nı benimsemektedir.



Türk Psikologlar Derneği ve Geştalt Terapi Derneği üyesi olan psikolog-yazar, Oyun Terapileri



Derneği’nin de kurucu üyelerinden biridir. Lisans ve yüksek lisans psikoloji eğitimi sonrasında doktora eğitimini sinema-tv alanında sürdürmüştür. Çeşitli radyo, televizyon kanallarında yapımcı, yayıncı ve yönetici olarak görev almıştır. İnsan doğası, çocuk-ergen gelişimi ve psikoterapi üzerine yazıları çeşitli dergi ve kitaplarda yer almıştır. İlk kitabı “Geçecek mi?” de hayatın farklı dönemlerini, şahit olduğu



insan hikayelerini, duygu, düşünce ve davranışlar üzerindeki terapist gözlemlerini aktarmaktadır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin