Yayınevlerinden açıklama: 'Akademisyenlerin yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz'

Barış bildirisi yayınlayan akademisyenlere yayınevleri de destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yayınevlerinden açıklama: 'Akademisyenlerin yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz'

Barış bildirisi yayınladıkları için hedef gösterilen ve haklarında Türk Ceza Kanunu 301 ve Terörle Mücadele Kanunu’ndan soruşturma açılan akademisyenlere yayınevleri de destek verdi.



Akademisyenlerin yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz



“Barış İçin Yayıncılar” adlı bir girişim oluşturan yayınevleri imza metninde şöyle dedi:



"Mesleğimizi ancak düşünce ve ifade özgürlüğünün bulunduğu bir ortamda sürdürebilecek olan biz yayıncılar, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne yönelen saldırıları kınıyoruz. Yaşam hakkını, eşitlik ve barışı savunabilmek için özgür düşüncenin şart olduğunu vurguluyoruz. Barıştan yana tavır alan akademisyenlerin, yazarların yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuzu, asla boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyoruz. 



"Biz de bu suça ortak olmayacağız!"



İmzacılar



Agora, Alef, Aram, Aras, Avesta, Ayizi, Aykırı, Ayrıntı, Barış İlhan, Belge,  bgst, Bulut, Can, Cem, Ceylan, Dedalus, Dipnot, Encore, Epos, Epsilon, Evrensel Basım Yayın, Güldünya, Habitus, Herdem, Hit, Islık, İletişim, İthaki, Kalkedon, Kıbrıs Khora, Kolektif, Kök, Literatür, Metis, Morışık, Norgunk, NotaBene, Notos, Omega, Otonom, Paloma, Pan, Pencere, Sanatatak, Say, Sel, Siren, Sorun, Varlık, Verita, Versus, Yordam. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin