Yayın yönetmenine darp iddiası!

Bir haber portalında görev alan genel yayın yönetmeninin darp edildiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yönetmenine darp iddiası!

Antalya'nın Aksu ilçesindeki "Güney Haberci" adlı haber portalının genel yayın yönetmeni Ergin Çevik'in yaptığı bir haber nedeniyle, Kepez ilçesinde katıldığı bir düğün çıkışında, bir grup tarafından darp edildiği iddia edildi.



Ergin Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Kepez ilçesinde, Aksu Belediyesi basın sorumlusu Osman İmşir'in oğlunun düğüne katıldığını, düğünden çıkışta aracının yanına gelen 5-6 kişinin, kendisine gazeteci olup olmadığını sorduğunu belirtti.



Bu kişilerin kendisini darp ettiğini öne süren Çevik, olayın ardından hastaneye giderek rapor aldığını kaydetti. Çevik, Kepez Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, olayla ilgili şikayette bulunduğunu bildirdi.



Çevik, olayın daha önce haber portalında yayınladıkları, bir muhtarın kaçak elektrik kullanımına yönelik haberden kaynaklandığını iddiasında bulundu.



"Gazeteciler yalnız değildir"



Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de yaptığı açıklamada, gazetecilerin yalnız olmadıklarını belirterek, "Yaptığı bir haberden dolayı saldırıya uğradığını tahmin eden Ergin Çevik kardeşimizin sağlık durumu iyi olmakla birlikte adli soruşturma için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulmuş olup emniyet yetkilileri şehir eşkıyalarının yakalanması ve yargıya teslimi için titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir" ifadesini kullandı.



Cemiyetin meslektaşlarının her zaman yanında olduğunu ifade eden Yeni,  şunları kaydetti:



 "Hukuk dışına çıkarak gazetecileri cezalandırmaya kalkışanlara da asla müsamaha etmeyeceğiz. En ağır cezanın verilmesi için sonuna kadar hakkımızı hukuk ve demokratik kurallar çerçevesinde arayacağımızın bilinmesini isterim." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin