Yayın yasağı manşetlere yansımadı! IŞİD gündeme damga vurdu!

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasağı manşetlere yansımadı! IŞİD gündeme damga vurdu!

16 - 22 Haziran 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı.

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'IŞİD'



Irak'ta Musul’u ele geçiren radikal İslamcı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ‘nin eylemleri hız kesmeden devam ederken, geçen hafta konuyla ilgili 4 binin üzeri haber yayınlandı.



Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na IŞİD tarafından düzenlenen baskın ve alıkonulan Türkiye vatandaşlarıyla ilgili haberlere Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yayın yasağı getirilmişti.



Gündemde ikinci sırada, 2097 haber ile CHP ve MHP'nin görüşmeleri sonucunda Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak çatı aday olarak açıklamaları yer aldı.



Balyoz Davasında 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin 236 hükümlü için tahliye kararı vermesi, 577 habere konu olarak, haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesi oldu.



Dördüncü sırada ise Adana'da 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın bir gösteriye mudahelesi sırasında başına atılan patlayıcı madde nedeniyle hayatını kaybetmesi yer aldı.

Dünya kupalarındaki 28 yıllık gol özlemine son veren Cezayir, Belçika'ya attığı golle, haftanın gündemine beşinci sıradan girdi.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 6.524 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1.835 haberle 2.sırada yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 819 haberle 3. sıraya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 722 haberle 4.sıraya yerleşti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 509 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı. 

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ 'CEM YILMAZ'



Yeni filmi 'Pek Yakında' ile ilgili Twitter hesabından açıklamalar yapan, Cem Yılmaz 117 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. Yaz konserlerine tüm hızıyla devam eden ve konserlerinde izleyicileri ile kurduğu diyaloglar ile Sezen Aksu 108 haberle ikinciydi. 'O Ses Türkiye Çocuklar' yarışmasında ki jüri üyeliği Mustafa Ceceli'ye haftanın üçüncülüğünü getirdi. Önemli şairlerin şiirlerini besteleyerek oluşturduğu 'İlk Şarkılar' konserleriyle Fazıl Say dördüncü sırada yer aldı, Serdar Ortaç ise listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'ÜNAL AYSAL'



Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 525 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım 323 haberle ikinci sıradaydı. Galatasaray'dan istifa eden Teknik Direktör Roberto Mancını ise 290 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray Liv Hospital'ın antrenörü Ergin Ataman 267 haberle dördüncü, Shakhtar Donetsk'ın Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise 248 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı. 

 

HAFTANIN SPORCUSU 'SNEIJDER'



Galatasaray'da forma giyen Sneijder 209 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Beşiktaş'ta forma giyen Almeida 201 haberle ikinci sırada yer aldı. Galatasaray'ın file bekçisi Muslera ise 167 haberle üçüncü oldu. Galatasaray'ın oyuncusu Drogba 157 haberle dördüncü sırada yer aldı. Burak Yılmaz ise 143 haberle PRNet 'Haftanın En’leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.



Yayın yasağı manşetlere yansımadı! IŞİD gündeme damga vurdu!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin