"Yayın yasağı ayıpları kapatmak için konuldu"

Muhalefetten Ankara'daki patlamayla ilgili yayın yasağına tepkiler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
"Yayın yasağı ayıpları kapatmak için konuldu"

Elazığ'da da partisinin milletvekili adaylarıyla esnafı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara'daki patlamayla ilgili konulan yayın yasağının iktidarın ayıplarını ve eksikliklerini gidermek amaçlı olduğunu söyledi.



Elazığ'da Hozat garajındaki esnafı CHP Elazığ 1'inci sıra milletvekili adayı Fatih Gürsul'la birlikte ziyaret ederek destek isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ak Parti iktidarlarının Elazığ’a 13 yıldır sırtını dündüğünü söyledi.



CHP'nin 40 yıldır Elazığ'dan milletvekili çıkaramadığını belirten Tanrıkulu, "Adayımız ve örgütümüz ile buradayız. Fatih Gürsul Elazığ’ın yetiştirdiği iyi bilim insanlarından biri, Baskilli ve genel başkanımızın da baş danışmanı, genel başkanımız baş danışmanını Elazığ’a gönderdi. Elazığ’da 40 yıldır bir milletvekili çıkaramadık maalesef, CHP olarak. Elazığ bu maküs talihini yenmek zorunda. Elazığ hem sanayisi bakımından, hem alt yapısı bakımından hem de şehirleşme bakımından maalesef çok geri düştü. Milletvekili sayısı da 5’ten 4’e düştü. Büyük bir göç var Elazığ’dan. Bunun nedeni de AKP iktidarları 13 yıldır Elazığ’a sırtını dönmüş" diye konuştu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu CHP’nin ya iktidarda olacağını ya da iktidar ortağı olacağını ifade ederek, "CHP 7 Haziran’da çok iyi hazırlandı, iyi bir seçim bildirgesi hazırladı ve bu seçim bildirgesi ile toplumun bütün kesimlerini kucakladı. Bizim ekonomik vaatlerimize olmaz diyen, kaynak yok, diyen hükümet 1 Kasım seçimlerinde tümünü kopya etti. Neden yaptı, çünkü CHP artık iktidar adayı. Bir vesile ile CHP iktidarda olacak, ya iktidar olacak ya büyük ortağı olacak. O nedenle de bu iktidarda CHP’nin temsil edilmesi lazım" dedi.



Tanrıkulu düşürülen insansız hava aracı için de, "Sonuçta Türkiye’nin angaljman kuralları var, menşei de belli olmadı henüz, Rusya 'bize ait değil' dedi. Suriye’ye ait olup olmadığı belli değil, herhalde birkaç güne kadar aydınlanır. Tabii ki bizim sınırlarımız vardır o sınırlarımızı da güvenlik güçlerimizin koruması lazım" dedi.



YAYIN YASAĞI AYIPLARI KAPATMAK İÇİN



Tanrıkulu Ankara’daki patlamayla ilgili olarak yayın yasağının ise iktidarın ayıplarını kapatmak amaçlı olduğunu belirterek şunları söyledi:



"Sadece Ankara değil 5 Haziran’da Diyarbakır’da oldu. Patlamayla ilgili olarak da bir zanlı yakalandı ama zanlının ilişkileri aradan geçen 4 aylık zamana rağmen ortaya çıkarılamadı ve soruşturma gizli. 20 Temmuz’da Suruç'ta patlama oldu, hiçbir zanlı ortada yok ve soruşturma gizli. Yakalanan kimse yok. 10 Ekim’de Ankara’da patlama oldu ve yine soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Bu gizlilik kararı zanlıların şüphelilerin yakalanması için değil iktidarın ayıbının örtülmesi içindir. İktidarın eksiklerinin ortaya çıkarılmasının engellenmesi içindir. Konuşulmaması içindir. Yoksa soruşturma gizlidir sanıkları yakalayacağız, işte açık olursa sanıklar kaçarlar diye bir şey yok. Çünkü sanıkların kimlikleri belliydi, CHP, Suruç ve Adıyaman raporlarıyla bu kimlikleri ortaya koymuştu. Gün gibi belliydi, ortaya koymuştu. Ama maalesef, ta Suriye sınırından Antep’ten Ankara’ya kadar ellerini kollarını sallayarak geldiler ve bu kanlı katliamı gerçekleştirdiler. İktidarın ayıplarını ve eksikliklerini kapatmak için yayın yasağı konulmuştur." 



Sezgin Tanrıkulu Elazığ programının ardından karayolu ile Malatya’ya gitti. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin