Yaşlılık tarihe karışıyor. Yaş almaya dur. Yaşlılığa karşı mezoterapi.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi ilk olarak 1950 yılında Fransa'da Dr. Pistor tarafından kullanılmış bir tedavi metodudur. Son yıllarda kozmetik dermatolojide oldukça yaygın olarak kullanılsa da, özellikle baş, boyun, sırt ve bel ağrılarında, migren tedavisinde, kas ve spor yaralanmalarında da başarıyla tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır.
Mezoterapi orta deri tedavisi anlamına gelir. Derinin orta tabakasına özel iğne uçları kullanılarak mikro enjeksiyonlar yapılır. Mezoterapide amaç düşük dozda ilaçlarla yüksek etki hedeflemektir.
Mezoterapinin kullanıldığı alanlar nelerdir?
-Kas, iskelet sistemi ve romatolojik hastalıklar,
-Akut ve kronik ağrılar,
-Fibromyalji,
-Migren,
-Spor yaralanmaları,
-Cilt yaşlanması ve sarkması,
-Gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları,
-Saç dökülmesi, kellik,
-Deri çatlakları,
-Sellülit,
-Gıdı, yağ eritme,
-Allerjiler,
-Leke tedavisi ve güneş lekelenmeleri,
-Akne, keloid, sedef hastalığı, vitiligo, egzama,
-Cildin gençleştirilmesi, cilde nem ve parlaklık kazandırılması,
-Boyun, dekolte ve el üstü bölgelerindeki cilt kırışıklıklarının giderilmesi ve cilt altının güçlendirilmesi
Yaşlanmaya karşı yüz mezoterapisi
Yaşlanma yaşamın doğal bir sonucudur. Genetik, çevresel faktörler, güneş hasarı, yanlış beslenme yaşlanma sürecini etkileyen en önemli faktörlerdir. Yüzdeki derinin yaşlanmasının ilk belirtisi, ince çizgilenmeler ve kırışıklıkların belirmesi ve derideki elastikiyet kaybıdır. Zamanla ince kırışıklıklar derinleşir, yaşa ve yerçekimi etkisine bağlı olarak ciltte sarkmalar meydana gelir. Bunun en büyük nedeni derinin yapısındaki elastin ve kollajen kaybı, nem azalması ve cilt altı yağ dokusunun incelmesidir.
Yüz mezoterapisi ile, yaşlanma geciktirici anti-aging ürünler, cilt altına ve cilt içine direk olarak verilir. İlaçlar çok az miktarda ve seyreltilerek verildiği için yan eki yok denecek kadar azdır. Anti-aging tedavi ile ciltte kollajen sentezi uyarılır, ciltteki nem miktarı artırılır, ciltte sıkılaşma sağlanır cilde parlaklık kazandırılır.
Yüz gençleştirilmesinde hangi maddeler kullanılır?
Kullanılan en önemli madde hyaluronik asittir. Hayluronik aist, insan dokusunda bulunan doğal bir polimerdir. Özellikle 30'lu yaşlardan sonra azalmaya başlar. Bu madde oldukça yüksek miktarda su çeker ve böylece cildin nemini koruyarak cildin taze ve parlak görünmesini sağlar.
Bunun dışında başta C vitamini olmak üzere A ve E vitaminleri, proteinlerin yapı taşları olan aminoasitler, özel mineraller, koenzimler, nükleik asitler ve son yıllarda kullanımı daha sık artan DMAE (Di metil amino etanol), somon DNA sı kullanılmaktadır.
Yüz mezoterapisi nasıl uygulanır? Ağrılı bir işlem midir?
Yüzün özel noktalarına ve kullanılan ajana göre, kısa ve ince minik iğneler ile cildin içine veya altına ürünler direk olarak enjekte edilir. Tedavi yapıldığı andan itibaren etkisini gösterir. Mezoterapi tedavisi kişiye özeldir. Seans aralıkları kişinin ihtiyacına göre belirlenir. Yüz ve cilt için 1-3 seans, 6 ay da bir hatırlatma dediğimiz destekleyici seanslar yapılır.
Kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. İşlemin özelliğine göre 20-30 dk.lık bir sürede yapılır. Cilt için uygulanacak bölgeye lokal anestezik pomadlar sürülür, İğneler çok ince ve küçük olduğu için hissedilmez, bazı hastalarda işlem sırasında 'sinek ısırığı' gibi geçici bir acı olabilir.
Mezoterapinin yan etkileri var mdır?
Mezoterapide cilde uygulana ilaçlar minimal düzeydedir ve seyreltilmiştir. Sistemik dolaşıma geçmeyecek kadar azdır. Sadece enjeksiyon bölgesinde, mikro iğnelemeye bağlı olarak minik kızarıklıklar ve morarmalar görülebilir. Bu şikayetlerde 1-2 gün içinde geçer.
Mezoterapiyi kimler uygular?
Kesinlikle bu konuda eğitim almış, deneyimli hekimler tarafından uygulanmalıdır. Hekim dışı uygulamalar söz konusu değildir.