Washington'dan 'kayyum' yorumu: Sessiz kalmayacağız

ABD, Koza-İpek Grubu’na ait medya kuruluşlarına kayyum atanmasıyla ilgili endişelerini bir kez daha tekrarladı.

Google Haberlere Abone ol
Washington'dan 'kayyum' yorumu: Sessiz kalmayacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı günlük brifinginde, salı günü olduğu gibi çarşamba günü de Koza-İpek’e ait medya kuruluşlarının yönetimlerine kayyum atanması meselesi tartışıldı. Ve Bakanlık Sözcüsü John Kirby, Türkiye’de basın özgürlüğünü hedef alan uygulamalara dair Amerikan Yönetimi’nin endişelerini bir kez daha tekrarladı.



Türkiye’de hükümete yakın basın organlarından birinden gelen, el koymanın yargı kararıyla yapıldığını ve polisin mahkeme kararını uyguladığını savunan bir soru üzerine ise Kirby, Türkiye’deki yargı uygulamalarının uluslararası hukuk standartlarına uygun gerçekleşmesi gerektiği uyarısını dile getirdi.



KAYGILARI PAYLAŞIYORUZ 



Aralarında Bugün Gazetesi ve Kanaltürk Televizyonu’nun da bulunduğu medya organlarının yönetimlerine kayyum atanması ile ilgili görüşü sorulduğunda, Kirby şunları söyledi: “Haberleri gördük. Ve bu haberler bizi endişelendiriyor.



Türk yetkililere sadece medya özgürlüğüne değil, muhalefeti içeren politik sürece de saygı gösterme çağrısı yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin kendi Anayasası’nda güvence altına alınan kendi demokratik değerlerini sürdürmeye devam ettiğini görmek istiyoruz. Bu sadece bizim için değil, asıl Türkiye halkı için önemli. Bu konudaki kaygıları paylaşıyoruz.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin