Wall Street Journal, İçişleri Bakanı'nın değişmesini nasıl yorumladı?

Wall Street Journal'da yayınlanan yazıda İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanı seçilen Muammer Güler için şu ifadeler yer aldı...

Google Haberlere Abone ol
Wall Street Journal, İçişleri Bakanı'nın değişmesini nasıl yorumladı?

Türkiye'de geçen hafta gerçekleştirilen hükümet değişikliği, Amerikan basınında "Kabine değişikliği Kürt barış görüşmelerini destekliyor" şeklinde yorumlandı. Wall Street Journal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ılımlı bir İçişleri Bakanı seçerek 30 yıldır devam eden Kürt isyanını sona erdirme arzusunun güçlü bir sinyalini daha gönderdi" diye yazdı. 

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, İstanbul eski valisi Muammer Güler'in, "şahin" olarak nitelediği İdris Naim Şahin yerine İçişleri Bakanlığına atanmasına dikkat çektiği haberinde bu adımın PKK ile görüşmelerin yeniden başlatıldığı bir döneme rastlandığını belirtti.



-ÇÖZÜM, ERDOĞAN'IN "BAŞLICA GÜNDEM MADDESİ"-



WSJ, Kürt sorununa çözüm bulunmasının, Erdoğan'ın "son aylarda en başlıca gündem maddesi haline geldiğini" yazdığı haberinde bankacılık çevrelerinin, ihtilafın çözümlenmesinin Türkiye'nin risk priminin azaltılması açısından taşıdığı öneme vurgu yapan değerlendirmelerine de yer verdi. 



-"ÖDÜL BÜYÜK"-



Ankara'nın, PKK'yı güneydoğudaki ekonomik büyümeye zarar vermekle suçladığı kaydedilen haberde şu değerlendirmelere de yer verildi:

"Ödüller büyük. Kim bir anlaşmayı yaparsa, ismi cumhuriyetin 90 yıllık tarihinde altın harflerle yazılmış olacak. Ve analistler, bunun, gözleri 2014 yılındaki cumhurbaşkanı seçimlerinde olan Sayın Erdoğan için küçük bir ödül olmayacağını ekliyorlar." 



-"KÜRT TALEPLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN SESSİZ ADIMLAR"-



ABD'li gazete, Erdoğan'ın "muhalefet partilerini barış sürecini raydan çıkarmakla suçlayarak geleneksel sert söylemi sürdürürken Kürt taleplerini karşılamak için sessizce yasal adımlar attığını" yazdığı haberinde mahkemelerde Kürtçe konuşulmasına olanak sağlayan yasal düzenlemeyi "tarihi" bir adım olarak niteledi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin