Vedat Milor'dan çok konuşulacak simit çıkışı!

Milor, simitin Oxford İngilizce Sözlüğü'ne girmesi yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Vedat Milor'dan çok konuşulacak simit çıkışı!

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, bir İzmirli takipçisinin kendisine mesaj attığını belirtti ve "Gevrek için Cambridge English Dictionary ile görüşmelere başlamışlar" dedi.



Oxford İngilizce Sözlüğü’nün ekim ayı güncellemesinde, 'simit' kelimesi de sözlüğe eklendi. Simit, sözlükte “Türkiye meşeli, pişirilmeden önce pekmez ve susamla kaplanmış halka şeklinde ekmek türü” şeklinde tanımlandı.



Bu haberi "Vatana millete hayırlı olsun! Oxford English Dictionary 'simit' kelimesini Türkiye menşeli pekmeze bulanmış, susamla kaplı bir tür ekmek olarak tanımlamış ve sözlüğe eklemiş" notuyla takipçilerine aktaran Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, daha sonra İzmirlilerin simite hala 'gevrek' dediğini hatırlattı:




Evet, İzmir lobisi kaybetti. O kesin.


— Vedat Milor (@vedatmilor) October 22, 2019


Bu tip nüansların aslen hoşuna gittiğini söyleyen Milor, konuya ilişkin son paylaşımında ise bir İzmirli takipçisinin kendisine mesaj attığını ve gevrek için Cambridge English Dictionary ile görüşmelere başladıklarını söylediğini ifade etti.



Sosyal medyada zaman zaman esprili paylaşımların odağına konan İzmir ağzında 'simit'in karşılığı olarak 'gevrek' kelimesi kullanılıyor.



Milor'dan tepkilere yanıt



Vedat Milor'un simit açıklamasına bazı sosyal medya kullanıcıları tepki dösterdi. Milor, tepkiler üzerine yeni açıklama yaparak latife yaptığı söyledi.




Tabii bu işin latifesi. Böyle nüanslar aslen hoşuma gidiyor


— Vedat Milor (@vedatmilor) October 22, 2019


İşte, Vedat Milor'un o açıklaması:




Bir İzmirli takipçim mesaj attı. Gevrek için Cambridge English Dictionary ile görüşmelere başlamışlar. https://t.co/hrA8lwedoo


— Vedat Milor (@vedatmilor) October 22, 2019



Latife olduğu açık şeyleri bile bazıları o kadar ciddiye almış ki, insan gerçekten kendini sonsuz otoriteye sahip biri gibi hissediyor. O ciddiye alanlara emrediyorum: Şu andan itibaren sadece deniz simidine gevrek diyeceksiniz. https://t.co/hrA8lwedoo


— Vedat Milor (@vedatmilor) October 22, 2019



Tamam, güldük eğlendik, artık pratik değeri olan son bir twitle günü bağlayalım. İzmir’de en iyi simit nerede yenir? Tavsiyelerinizi bekliyorum. https://t.co/hrA8lwedoo


— Vedat Milor (@vedatmilor) October 22, 2019
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin