Onaylanan yasa teklifi köşke gidecek. Ancak internet kullanıcıları Abdullah Gül'ün 2011 yılında Twitter'dan yasaklarla ilgili paylaştığı o tweeti RT ederek Cumhurbaşkanı'na mesaj gönderdi.
İşte siyaset, medya ve sanat dünyasından ünlü isimlerin yorumları:
Umut Oran: İnternet'e sansür yasağı bu haliyle geçip yasalaşırsa çocukları bile AKP'li Vekilleri sansürleyecek haberleri yok. #internetimedokunma
Mustafa Sarıgül: Özgürlüklerimize sahip çıkacağız ve sansüre asla izin vermeyeceğiz.
Emre Uslu: İnternete sansür yasası meclisten geçiyor son hızıyla. Merakım şu: "İnternete sansür var" demek de sansürlenecek mi?
Rüstem Batum: Yeni internet yasasından sonra: AB standartlarından vazgeçtik Yeni hedefimiz İran standartları elhamdülillah!Paralel internet kurmanın tam zamanı!
Onur Akay: Sokaktayken neler olduğunu gördünüz, bırakın internette serbest duralım. Sizin için diyorum ama yine de siz bilirsiniz. #internetimedokunma
Serdar Akinan: Söz artık Çankaya'da... Gül özgürlüklerden mi yana yoksa daha fazla yasak ve engellemelerden mi?
Barış Yarkadaş: Öyle bir anlatılıyor ki; sanki internet hiçbir kanuna tabi değil... Oysa ki; internette yazıp çizdiklerimden dolayı defalarca yargılandım...
Yunus Günçe: Afganıstan’da serbestmiş internet! #internetimedokunma
Yasa teklifinin onaylanması ardından sosyal medyada tepkiler de yükselmeye başladı. Kullanıcılar yasağa çok sert tepki gösterirken, bazı kullanıcılar da köşke gidecek yasaya onay vermemesi için Abdullah Gül'e 2011 yılında kendisinin attığı o tweetleri RT etti.
İnternet erişimi ile ilgili maddeler, internete erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından engellenmesine olanak sağlıyor. Yeni maddeye göre, internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına doğrudan başvurarak içeriğe erişimin engellenmesi tedbirinin uygulanmasını isteyebilecek.
© MEDYATAVA