ÜNLÜ YÖNETMEN TOPRAĞA VERİLDİ

Yönetmen ve senarist Yusuf Kurçenli, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
ÜNLÜ YÖNETMEN TOPRAĞA VERİLDİ

Yaklaşık 1.5 yıldan beri kanser tedavisi gören ve dün vefat eden yönetmen ve senarist Yusuf Kurçenli (65), ailesi, meslektaşları ve sevenleri tarafından bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kurçenli için ilk tören Beyoğlu Atlas Sineması'nda düzenlendi. Törende, Kurçenli'nin hayat arkadaşı Nesteren Davutoğlu, kızı Ekin Güneri, manevi kızı Dilan Davutoğlu, eski eşi İnci Binışık taziyeleri kabul etti. Atlas Sineması'ndaki tören, Kurçenli'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterimiyle başladı.

SAFLIK, İYİLİK PRİM YAPSIN İSTERDİ
Törende konuşan Nesteren Davutoğlu, hem çok üzgün, hem de çok mutlu olduğunu kaydederek, Kurçenli'yi tanıdığı için kendini çok şanslı gördüğünü belirtti. Davutoğlu, "30 yıllık bir dostluğumuz var. Çok parlak bir gençti onu tanıdığımda içinde bir ateş ve enerji vardı. Çok çekişirdik, beni pinponda yenmesine deli olurdum. Toplumsal duyarlılığı, Karadeniz'i ve Anadolu'yu ondan öğrendim. Hepimiz Yusuf gibi düşünürsek daha iyi bir dünya olacağına inandım. Saflık, iyilik prim yapsın isterdi. 17 ay boyunca bir kere sızlanmadı, kimseye sitem etmedi, 'Niye ben' demedi" diye konuştu.

İKİ YENİ PROJESİ VARDI
Sanatçı Rutkay Aziz de, Kurçenli'nin ilkeli, dürüst, ahlaklı, namuslu insanı seven, gerçekçi olduğunu anlatarak "O doğum ve ölüm arasındaki çizgiyi hak ederek yaşadı. Filmlerinde hep Türkiye gerçeğini anlattı" dedi. Yönetmen Yavuz Özkan da, özellikle son 3 ayda çok sık görüştüklerini kaydederek, "Yeni iki projesi vardı. O projeler üzerine konuşup tartışıyorduk. Bu iki projede de ölüm yoktu" dedi. Sanatçı Mehmet Aslantuğ da, kendi dönemi aktörler için Kurçenli'nin ağabey olarak görüldüğünü ve sevildiğini söyledi. Kurçenli'nin son filminde rol alan oyuncu Kenan Ece ise Kurçenli'nin ayrımcılığa karşı olduğunu anlatarak, "Her zaman karşısındakini düşünürdü" diye konuştu. Atlas Sineması'ndaki törenin ardından Kurçenli'nin tabutu omuzlar üzerinde alkışlarla salondan çıkarıldı.

HEPİMİZ İÇİN ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR KAYIP
Kurçenli için ikinci tören Teşvikiye Camii'nde düzenlendi. Camideki törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Günay, "Yusuf Kurçenli sinemamızın değerli emekçilerinden birisiydi. Benim de şahsen tanıdığım, dostluk ettiğimiz bir arkadaşımızdı. Uzun süreden beri rahatsız olduğunu biliyordum. Bir gün önce de doktoru ve akrabalarıyla konuşmuştum. Ne yazık ki, erken yaşta aramızdan ayrıldı. Hepimiz için özel ve önemli bir kayıp" diye konuştu.

Oyuncu Tuğba Büyüküstün ise "Çok babacan, çok değerli bir insandı üzgünüm. Yusuf hocayı kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi.

Kurçenli'nin cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak alkışlarla cenaze aracına konuldu. Kurçenli'nin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Ulus Mezarlığı'na götürüldü.

Dilhun GENÇDAL- Ünsal ÇAKİN- İSTANBUL- DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin