Ünlü sanatçıya Kosava'da büyük ilgi

Kosova'da düzenlenen Türk Filmleri Haftası'na katılan Kadir İnanır'a Kosova halkı yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sanatçıya Kosava'da büyük ilgi

Türk Filmleri Haftası'nın ardından başkent Priştine'ye gelen Kadir İnanır için Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan tarafından Büyükelçilik rezidansında resepsiyon verildi. Resepsiyona başta sinema camiası olmak üzere siyaset, ekonomi ve kültür-sanat dünyasından önemli isimler katıldı.



Davete Kosova Kültür Bakanı Memli Krasniqi, Kosova Sağlık Bakanı Yardımcısı Kadir Hüseyin, Başbakan Hashim Thaçi’nin eşi Lumnije Thaçi, TİKA yetkilileri, ve Kosova’nın genç sinema sanatçıları da katıldı. Kadir İnanır, genç sinema sanatçılarından gerçekleştirdikleri projeler konusunda bilgi alarak, Kosova-Türkiye ortak yapımı film imkanlarını konuştu.



Resepsiyonun ardından İHA’ya açıklamalarda bulunan Kadir İnanır, Kosova’nın çok içten insanların yaşadığı bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye’nin Kosova ve halkını çok yakından tanıdığını söyledi. İnanır, Kosova ve Türkiye halklarının birbiriyle yoğrulmuş iki halk olduğunu ve Türkiye’nin de aynı dili konuşan Türk kökenli halkların yaşadığı bölgelere önem verdiğini, bunun karşılığında da iki ülke arasındaki ilişkilerin çok sıcak ve güçlü olarak devam ettiğini belirtti. Kadir İnanır, “Tabii ki ekonomik kalkınma çok önemlidir, tabii ki siyasal birliktelik çok önemlidir. Ama hiçbirisi bence kültürel işbirliğinin önüne geçemez” diye konuştu.Bir ülkeyi işgal etmek için topa, tüfeğe ya da savaşa ihtiyaç olmadığını, bunun için kültürel mirasının erozyona uğratılmasının yeterli olacağını ifade eden İnanır, “İki kültür birleşip ellerini güçlendirdiği zaman, o ülkede yaşayan halkların kardeşliğini yüce bir duygu olarak sunarsanız, özgürlükleri eşit şekilde gelir dağılımına sunarsanız bundan daha güzel bir yaşam ortamı oluşturamazsınız” dedi.Ünlü aktör, Türk dizilerinin Kosova’da gösterimi konusuna da değindi.



İnanır, Türkiye’deki televizyonların teknik kalitesinin yüksek olduğunu, reklam gelirlerinin 5 milyar dolara çıktığını ve bunun da televizyonlar arasında rekabeti arttırdığını kaydetti. Dizi sektöründe hikayelerde biraz tıkanma yaşandığını belirten İnanır, sektörün altyapısının bu kadar çok dizi yapmaya müsait olmadığını da sözlerine ekledi.



Büyükelçi Songül Ozan ise, Kadir İnanır’ın Kosova ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilere yeni bir boyut kazandıracağını ifade etti. Ozan, “Yeni projeler üzerinde konuşuldu. Umarım bu ziyaret yeni projelerin yapılmasına vesile teşkil edecektir” dedi.Kadir İnanır, daha sonra Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde halkla buluştu. Kadir İnanır, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Sadullah Yılmaz tarafından karşılandı. Priştine halkı ünlü aktöre yoğun ilgi gösterdi. İnanır, burada verdiği konferansta sanatın gücüne değindi. Kadir İnanır’a buluşmanın sonunda hatıra plaketi takdim edildi.


Etiketler kadir inanır
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin