Ünlü sanatçıdan İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış!

Ekrem İmamoğlu için başlatılan kampanyaya, ünlü bir sanatçının, 100 bin TL bağış yaptığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sanatçıdan İmamoğlu'nun kampanyasına 100 bin TL bağış!

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, ünlü bir sanatçının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için başlatılan kampanyaya 100 bin TL bağış yaptığını açıkladı.



Yasa gereği bir kişinin en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabildiğini söyleyen Bektaş, "Sanatçımıza 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı" dedi.



YSK kararıyla 23 Haziran'da yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacak.



CHP, 31 Mart'ta İBB Başkanı seçilen ancak YSK'nın iptal kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı.



Independent Türkçe'den Saime Toktaş'ın haberine göre; CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, birkaç günlük süreç içinde kendilerini şaşırtan ve duygulandıran yüzlerce bağışçıyla karşılaştıklarını, bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.



Bektaş, çok ünlü bir sanatçının kampanyaya 100 bin TL bağışladığını açıkladı.



Yasalar gereği bir kişinin bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabildiğini belirten Bektaş, "Ünlü sanatçımıza 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı" dedi.



'Tutardan çok katılımcı sayısındaki yükseklik dikkat çekici'



Kampanyaya ilginin beklentilerinin çok daha üstünde olduğunu söyleyen Bektaş, "Bağış tutarından çok katılımcı sayısındaki yükseklik dikkat çekici" diye konuştu.



Bektaş gelen bağışların önemi bir kısmında ise 'Her şey güzel olacak' ve 'Her şey demokrasi için' notlarının yazıldığını belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin