Ünlü şair, Murat Dalkılıç'a dava açtı!

Şair Cezmi Ersöz ile şarkıcı Murat Dalkılıç mahkemelik oldu...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü şair, Murat Dalkılıç'a dava açtı!

Ünlü şair Cezmi Ersöz, kitabının ismini izinsiz şarkı sözü olarak kullandığı gerekçesiyle şarkıcı Murat Dalkılıç'a dava açtı.



Ersöz, 1997'de yayınlanan ve şair Nilgün Marmara'ya ithafen yazdığı "Kırk Yılda Bir Gibisin" adlı kitabının ismini izinsiz şarkı sözü olarak kullandığı iddiasıyla Dalkılıç'a maddi ve manevi tazminat davası açtığını belirtti.



Ünlü şair, Murat Dalkılıç'a dava açtı!



Medyatava'ya açıklamalarda bulunan Ersöz, dava açmadan önce konuyla ilgili Dalkılıç'ın avukatıyla görüştüklerini, avukatın önce 'telafi edeceğiz' dediğini ancak sonrasında 'buyurun davanızı açın' ifadelerini kullandığını belirtti.



Ünlü şair, Murat Dalkılıç'a dava açtı! - Resim : 2



İşte, Ersöz'ün o açıklamaları:



"1997 yılında yayınlamış olduğum "Kırk Yılda Bir Gibisin" adlı kitabım adeta benimle özdeşleşmiş bir kitap olmuştur. Murat Dalkılıç, "Kırk Yılda Bir Gibisin"i almış, şarkısının adı yapmış.  Nakaratlarda da bol miktarda bu cümleyi kullanıyor. Konuyla ilgili de okurlarım beni uyardı. Ben kendisini hiç dinlemedim, dinlemem de... 



Ne bir izin alındı, ne de bir haber verildi. Bu deyim daha önce hiçbir kitapta, şarkıda yer almamıştır. Kitap, şiir ve yazı adı olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk ben kullandım. 



Haberi ilk aldığımda avukatımı Murat Dalkılıç'ın avukatıyla görüştürdüm. Dalkılıç'ın avukatı da; "Kusura bakmayın, haklısınız. Bunu telafi edeceğiz. Konuyla ilgili medya organlarına açıklama yapacağız" demiş. Bir süre ses çıkmayınca avukatım yeniden aradı. Bu kez söylenen aynen şu oldu; "Ne yaparsanız yapın, biz hiçbir şey yapmayacağız. Buyurun davanızı açın." 



En azından medyaya "Biz bu deyimi buradan aldık, özür dileriz" şeklinde bir açıklama yapabilirlerdi. 



Dolayısıyla herhangi bir özür ve açıklama da olmayınca önce suç duyurusunda bulunduk, ardından da maddi ve manevi tazminat davası açtık. 



Haklarımı istiyorum. Çünkü o kitap intihar eden arkadaşım Nilgün Marmara'ya  ithafen yazılmış bir kitaptır. Anısı vardır. Bu kadar ucuz ve kolay bir fikir hırsızlığı canımı acıtıyor."



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin