Ünlü piyaniste hakarete hapis istemi!

Fazıl Say'a "otizm hastası olduğu yönünde şüpheler vardır" diyerek hakaret eden Ali Emre Bukağılı hakkında dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü piyaniste hakarete hapis istemi!

Dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle yaptığı şikayet üzerine ünlü piyanist Fazıl Say'ın ceza almasına neden olan Ali Emre Bukağılı hakkında, mahkemede ünlü piyaniste "otizm hastası olduğu yönünde şüpheler vardır" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Bukağılı suçlamaları redederek, "Beethoven ve Mozart gibi çok ünlü otistikler vardır. 'Otistik' kelimesi bir hakaret değildir. Ayrıca ben de böyle bir kelime kullanmadım" dedi. 



İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 64. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Ali Emre Bukağılı hazır bulunurken, şikayetçi Fazıl Say katılmadı. Say'ı duruşmada avukatı Meltem Akyol temsil etti. Sanık Bukağılı'nın avukatı Ayfer Bayer, Fazıl Say tarafından yapılmış bir şikayet olmadığını belirterek, "Şikayetçi vekilinde vekâletnamesinde şikayet hakkına ilişkin herhangi bir yetkisi bulunduğuna açıklık bulunmamaktadır. Bu nedenle şikayetçinin şikayetinin de süresinde alınmaması nedeniyle davanın düşmesine kadar verilsin. Şikayet bir dava şartı olup dava şartı bulunmamaktadır" dedi.



"FAZIL SAY HAKKINDA PEK ÇOK KEZ ŞİKAYETTE BULUNULMUŞTUR"



Sanık Ali Emre Bukağılı savunmasında suçlamaları redederek, "Söz konusu 19. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki dava dini değerlere yönelik hakaretlerin olduğu bir davaydı. O davada ki üç müştekiden birisi benim. Bu dava basında oldukça fazla yer aldı. Fazıl Say, sürekli olarak benzer söylemlerini dava sırasında da devam ettirdi. Fazıl Say'ın arabesk dinleyenlere, Türk milletine ve inançlı insanlara karşı söylediği sözler basında pek çok kez yer almıştır. Hakkında pek çok kez şikayette bulunulmuştur. Kendisi özür beyanında bulunmamıştır" diye konuştu.



"BEN ŞİKAYETÇİ OTİSTİKTİR GİBİ BİR KELİME KULLANMADIM"



Sanık Bukağılı, "İnternetten baktığımızda Fazıl Say'ın otizm hastası olduğuna dair otistik uzmanlarının beyanları vardır. Bu beyanlar halen internettedir. Tekirdağ Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Dinçer Dönmez'in "Otizmi müzikle yenecekler" şeklinde haber başlığı ile yapılmış bir haberde müdür, "Ünlü müzisyen Fazıl Say da otizmdir. Ama bunu bilmeyenler anlamıyor. Bizim de merkezimizden Fazıl Say'ların yetişeceğine inanıyorum" diyor. Ayrıca yine internette Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Anabilim Başkanı Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmez otizmi anlattığı yazısında bazı dahi otistiklerin çok iyi piyano çaldığından bahsederek bir sinir hastalığından bahsetmektedir. Orada Fazıl Say'ın ismini geçirmektedir. Celse tarihinde avukatlarımla beraber hukuki bir beyanda bulundum. Ben şikayetçi Fazıl Say otistiktir gibi bir kelime kullanmadım. Otistik uzmanlarının basına yansımış sözleri vardır. Bunlar önemlidir. Bunlar incelensin, araştırılsın diye bir talepte bulundum. Kesinlikle direk olarak kendime ait bir yargı olarak "otistiktir" şeklinde bir beyanda bulunmadım. Dini değerlere yönelik hakaret nedeniyle ben mağdur oldum" dedi.



"BEETHOVEN VE MOZART GİBİ ÇOK ÜNLÜ OTİSTİKLER VARDIR"



"Beethoven ve Mozart gibi çok ünlü otistikler vardır. Otistik kelimesi bir hakaret değildir. Ayrıca ben de böyle bir kelime kullanmadım" diyen sanık Bukağılı, "Fazıl Say'a husumetim, kinim yoktur. Sadece düşüncelerini hukuki çerçevede ifade etmesini istiyorum. Eğer bunu yapmazsa cezalandırılmasını, eğer sağlık yönünden bir mazereti varsa da bu hususun ortaya konulmasını, araştırılmasını talep ederim. Ceza hukukunda amaç kişinin ceza ehliyeti tam ise ıslah edilmesidir. Eğer cezai ehliyeti konusunda şüphe var ise bunun ortaya çıkarılması gerekmektedir" diye konuştu.



SAY'IN AVUKATI: SANIK CEZALANDIRILSIN



Şikayetçi Fazıl Say'ın avukatı Meltem Akyol ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık müdafisinin davanın düştüğüne ilişkin beyanının sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.



SANIĞIN HAKARETTEN 2 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR



İddianamede, şikayetçi Fazıl Say'ın suç tarihi 18 Şubat 2013 tarihinde İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan yargılandığı belirtilerek, şüpheli Ali Emre Bukağılı'nın da bu davaya katılma talebinin mahkemece kabul edildiği belirtildi. Kovuşturmada şikayetçi Fazıl Say ve müdafiinin cezai ehliyet husunda itiraz ve talebinin bulunmadığı anlatılan iddianamede, buna rağmen suç tarihindeki celsede söz alan şüpheli Ali Emre Bukağılı'nın, müşteki Fazıl Say'ı kasterek "Gösel medyadan da öğrendiğimize göre sanığın otizm hastası olduğu kanaati olduğu yönünde şüpheler vardır. Bu hususun araştırılmasını talep ederim" dediği iddia edildi. Şüpheli Bukağılı'nın, Fazıl Say'ın duruşmada onur ve saygınlığını rencide ettiği ifade edildi. İddianamede şüpheli Ali Emre Bukağılı'nın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi talep ediliyor.



SAY 10 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI



Fazıl Say "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin