Onlar da barış istiyor!

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tanınmış isimlerden anlamlı mesaj...

Google Haberlere Abone ol
Onlar da barış istiyor!

Karşıyaka Belediyesi; terör saldırılarının yaşandığı ve şehit haberlerinin ardı ardına geldiği bu süreçte, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutlayacak. Başta Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Ataol Behramoğlu olmak üzere, pek çok ünlü isim, şiirler okuyarak, hem Türkiye’ye hem de dünyaya barış mesajı verecek.



Onlar da barış istiyor!



TARIK AKAN VE RUTKAY AZİZ DE KATILACAK



Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğinde bu yıl ünlü isimler, önemli şairler, yazarlar, ses ve sinema sanatçıları sahne alacak.



Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek muhteşem geceye; Tarık Akan, Rutkay Aziz, Timur Selçuk, Ataol Behramoğlu, Tuna Kiremitçi, Nebil Özgentürk, Metin Uca gibi ünlü sanatçılar katılacak. Romanya ve Fransa’dan ise Nikolae Dabija, Sofia Nazaridze, Nouri Jarah, Carolina Bologan ve İon Deaconescu gibi isimler de şiirler okuyarak önce Türkiye’ye sonra da dünyaya barış mesajları verecek.



Onlar da barış istiyor! - Resim : 2



ŞİİRLER VE BELGESEL



Gecede ayrıca; Düş Gezginleri, Haluk Şahin, Haluk Çetin, Nilüfer Akdoğu, Evrim Keskin Özülgen, Kemal Anadol, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu katılacak. Sunuculuğu ise Gülsen Tuncer ile Altan Gördüm yapacak. Etkinlikte belgesel gösterimleri de salonu dolduran Karşıyakalılara sunulacak.



Onlar da barış istiyor! - Resim : 3



BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR



Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz süreçte, böylesi anlamlı bir etkinliğe imza atmak önemli. Türkiye’nin barıştan yana çok değerli isimleriyle bir araya geleceğiz ve önce ülkemiz için sonra da dünya için barış mesajları vereceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözüne bağlı olarak barışı yeniden inşa etmeli ve güçlendirmeliyiz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin