Ünlü CNN yorumcusu Fareed Zakaria: Türkiye'deki kadın tartışması gülünecek şey değil

CNN İnternational'ın ünlü yorumcusu Fareed Zakaria, Arınç'ın sözlerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü CNN yorumcusu Fareed Zakaria: Türkiye'deki kadın tartışması gülünecek şey değil

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tartışma yaratan "Kadınlar herkesin içinde kahkaha atmamalı" yönündeki sözlerinin yurt dışında da yankıları sürüyor. CNN İnternational'ın ünlü yorumcusu Fareed Zakaria'ya göre, "Türkiye'deki kadın tartışması gülünecek şey değil".



Fareed Zakaria, Bülent Arınç'ın ifadelerinin sosyal medyada "kitlesel bir tepki" yarattığını, yüzlerce kadının kamuya açık yerlerde gülerken çektikleri selfilerle yanıt verdiklerini, Arınç'ın demecinin hemen ardından 160 binden fazla tweet atıldığını anlattıktan sonra şöyle diyor:

"Türkiye'deki kadınlara yapılan baskılar, elbette ki gülünecek bir şey değil. 2009 yılında yayınlanan bir rapor, Türkiye'nin kadınlarının yüzde 40'ının aile içinde şiddete maruz kaldığını ortaya koydu."



Zakaria, Bülent Arınç'ın "sözlerinin arkasında durarak" insanların demecinin o kısmına fazla odaklandıklarını belirttiğine dikkat çektikten sonra "İyi ama absürt, küçümseyici ve halkın yüzde 50'si için alçaltıcı bir şey söylerseniz eğer, o zaman insanlar oraya odaklanırsa o kadar şaşırmayın" ifadelerini sözlerine ekliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin