ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MAGAZİN HABERLERİNİ TERCİH EDİYOR

Üniversite öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırma, gençlerin günlük hayatta en fazla tercih ettiği medya aracını televizyon olarak belirlerken, magazin haberlerine ilginin, bilim ve sanat içerikli haberlere göre daha fazla olduğunu saptadı.

Google Haberlere Abone ol
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ MAGAZİN HABERLERİNİ TERCİH EDİYOR

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 626 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan araştırmada, öğrencilerin yüzde 51.1'i medyanın ülkemizde dördüncü güç olduğunu kabul ederken, sadece yüzde 24.3'ü bu fikre katılmadı, diğerleri ise bu konuda fikri olmadığını söyledi. Medyanın Türkiye'de birinci güç olduğu yargısına ise öğrencilerin yüzde 46,6'sı katılmazken, yüzde 38,3'ü olumlu görüş bildirdi.

Üniversiteli gençlerin günlük hayatta en çok tercih ettikleri medya aracı ise yüzde 55.9 ile televizyon oldu. Bunu, yüzde 24.6 ile gazete, yüzde 6.4 ile yüz yüze iletişim, yüzde 6.2 ile radyo, yüzde 5.8 ile de internet ve diğerleri izledi.

Ayrıca araştırmada, "medyanın siyasi iktidarı denetlemede en önemli güç olduğu" yargısına kız öğrenciler erkeklere göre daha çok katıldı. Bu yargıya katılanların yüzde 29,4'ü erkeklerden, yüzde 70,6'sı da kız öğrencilerden oluştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin