Umut Nöbeti sürüyor.. Bugün hangi isimler vardı?

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için Silivri önünde tutulan nöbet sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Umut Nöbeti sürüyor.. Bugün hangi isimler vardı?

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti” sürüyor. Nöbeti, Yazar Tülay Bilginer, Alman Federal Milletvekili Özcan Mutlu, Boğaziçi Ögretim Üyesi Doç.Dr.Koray Çalışkan, Siyasetçi Alper Taş ile Avukat Halis Yıldırım tuttu.



Tülay Bilginer şunları söyledi:



"Özgürlük; hava, nefes gibi, yalnızca kaybedildiğinde anlaşılabilir ve değerlenir. Dündar ve Gül'ün bir süre kaybettiği özgürlüklerini yeniden kazanacakları güne kadar; biz gazeteciler de tutukluyuz. Dahası, her tutuklu gazeteci, halkın haber alma özgürlüğünü yasaklamaktır. Bir tutuklu gazeteci, milyonlarca düşünceleri tutuklu insandır!Gazeteciler o soğuk duvarların arkasındayken, biz hepimiz tutukluyuz... Nefesleri, nefesimiz! Ama bütün bu koşullara rağmen, onlar özgür kalemler! Kimse, düşünceyi, gazeteciliği ve gerçeği, yasaklayamaz! Gazeteci en son nefesinde de gazetecidir."



Almanya Federal Milletvekili Özcan Mutlu şöyle konuştu:



“Bugün buraya Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret için geldim.Alman Büyükelçiliği şuana kadar Adalet Bakanlığı'ndan görüş izni almak için çabaladı fakat henüz bir dönüş olmadı.O yüzden biz de burada nöbet tutuyoruz.Basın özgürlüğü demokrasinin en önemli öğelerinden biridir.Bu yüzden gazetecilere yapılan baskıları, tutuklamaları demokrasiyle bağdaşmadığı için kınıyoruz.”





Koray Çalışkan şu ifadeleri kullandı:



“Şuanda cezaevinin önünde bir milletvekili, bir akademisyen ve bir gazeteci olarak 3 kişi nöbet tutuyoruz.Türkiye Avrupa Birliği’ne girecek diyenler, AB kapısında beklemeyecek diyenler şuanda aydınların cezaevi kapılarında birbirleri için bekledikleri günleri yarattılar. Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tüm gazeteci dostlarımızın biran önce özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyoruz.”



Alper Taş da şunları söyledi:



“Özgür basın için açılan nöbete eşlik ediyoruz. Gazetecilere özgürlük talebiyle buradayız. Devletin yaptıkları yanlışlıkları ortaya koymadır gazetecilik. Devlet gazeteciliği olmaz, devletçi gazeteci de olmaz. Gazeteciliğin temel ilkesi doğruluktur. Gerçekliktir ve halka ve topluma karşı sorumluluktur. Bunun ötesinde gazeteciliği gazeteciyi bağlayan herhangi bir ilke yoktur.”



Halis Yıldırım ise,

“Can Dündar ve Erdem Gül ile görüşerek nöbetimize devam ettik. Moralleri yerinde ve haksız tutuklamaya karşı halkın giderek yükselen ilgi ve tepkilerinden de memnunlar. Herkese demokrasi kavgasında içeriden sevgilerini ve umutlarını yolladılar." diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin