Twitter'de 2015 böyle geçti.. İşte yıla damga vuran tweetler

2015 yılında insanlar Twitter'de neleri konuştu, tartıştı?

Google Haberlere Abone ol
Twitter'de 2015 böyle geçti.. İşte yıla damga vuran tweetler

2015 TheDress tartışmasının, ABD’de eşcinsel evliliğin yasallaşmasının ve OneDirection’ın müziğe ara vermesinin konuşulduğu yıldı.  FIFA Kadınlar Dünya Kupası’ndan, genel seçimlere; önemli futbol maçlarından Periscope’un Türkiye’de lansmanına kadar her ne yaşadıysak Twitter’da da eş zamanlı olarak o anlara tanık olduk.



2015 EMOJİ YILI



2014’te Twitter’da Ellen DeGeneres Oscar Selfie ‘sinin internette yayıldığına ve bugüne kadar en çok Retweetlenen Tweet olduğuna şahit olduk. Sevinç gözyaşları ile gülen emoji  Twitter’da kullanılan en popüler emoji oldu ve 2015 yılı Emoji yılı olarak anıldı.



EN GÖZDE TRENDLER



Periscope Türkiye’de ilk tanıtıldığında birden Türkiye’nin Trending Topic’i oldu. Binlerce Türk önemli anlarını yayınlamak ve diğerlerini takip etmek için Periscope’a akın etti. En çok tweet atılan konular ise sırasıyla,  Özgecan Aslan, SelenaForMMVA, VoteDebbyRyan, semih, FıratÇakıroğlu oldu, Televizyon dünyasının en çok konuşulanları ise sırasıyla,  SurvivorAllStar, ütopya, KirazMevsimi dizisiydi.



İNSANLIK BUNU TARTIŞTI: 4.4 MİLYON ELBİSE TWEETİ!



Şubat ayında, tüm dünya birbirimize bağlı yaşadığımız dönemde güzel bir ana tanık oldu. Birinin paylaştığı bir elbise fotoğrafıyla tüm internet ortak aklını kaybetti. Elbise mavi-siyah mı yoksa beyaz-sarı mıydı?. Aynı elbisenin farklı ışıklarda farklı renklerde göründüğü fotoğraf tüm Twitter’da yayıldı ve elbisenin yarattığı optik yanılsama herkesin gündemine oturdu. Herkes elbisenin bu değişimini açıklamak için bilime merak saldı!



EN ÇOK RETWEETLENENLER



One Direction üyesi Harry Styles ‘ın hayranlarına aşkını gönderdiği Tweet’i grubun diğer üyelerini de geçerek yılın en çok Retweetlenen Tweet’i oldu.



 



 



 

  




 

 



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin