Twitter ve New York Times'a saldırı

Twitter ve New York Times, Suriyeli hacker grubu tarafından saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter ve New York Times'a saldırı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter ile New York Times gazetesinin internet sitesi, SEA olarak bilinen Suriye Elektronik Ordusu (Syrian Electronic Army) isimli hacker grubu tarafından saldırıya uğradı.



SEA tarafından domain (bir web sitesinin internetteki adı) üzerinden yapılan siber saldırıda, "twitter.com" domaini hacker grubunun sea@sea.sy isimli mail adresine kayıtlı kaldı.



Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği üyesi Enes Arslan, Suriyeli hacker grubunun, Twitter'ın DNS'sini (alan adı) kendi DNS'leri ile değiştirmeye çalışmaları sebebiyle, kullanıcıların bu sürede Twitter'in bazı hizmetlerine ve resim dosyalarına ulaşamadığını ifade etti.



Arslan, Twitter yöneticilerinin kısa zamanda müdahalesi sonucu Twitter domaininin hacker grubundan geri alındığını kaydetti.



"Eğer Twitter yöneticileri biraz daha geç kalsaydı Twitter'in ana sayfasındaki minik mavi kuş yerine Suriyeli hacker grubunun kendi amblemi olacaktı" diyen Bilişim Güvenlik Uzmanı Arslan, böylelikle Suriyeli hacker grubunun istedikleri mesajı dünya genelinde yayma çalışmalarının da önüne geçilmiş olduğunu anlattı.



The New York Times çökertildi



Twitter'in yanı sıra New York Times'ın internet sitesi de aynı hacker grubu tarafından çökertildi.



Gazetenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, internet sayfasında teknik sorun yaşandığı belirtilerek, siteye ulaşmada sorun yaşayanların "http://nyti.ms/1dl10a7" adresini de kullanabilecekleri kaydedildi.



Gazeteden olayın sebebini ilişkin ise henüz açıklama yapılmadı.



Gazetenin web sayfası 14 Ağustos'ta da çökmüş ve "Web sayfamızda teknik problem var. Kısa sürede sorunu giderip tekrar sizinle olmayı bekliyoruz" açıklaması yapılmıştı. TRT HABER


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin