'TV satışları arttı, reytingler düştü'

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, TV satışlarının artmasına karşın, reytinglerin düştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'TV satışları arttı, reytingler düştü'

Televizyon satışlarının artmasına rağmen, reytinglerde yaşanan düşüşü, Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu köşesine taşıdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



TV satışları arttı, reytingler düştü



Türkiye’de geçen yılın aynı dönemine oranla bu yıl televizyon satışları yüzde 100 arttı. Dizi ve film izlemeye ayrılan sürenin de artmasına rağmen ölçülen kanalların reytingleri artmadı, aksine azaldı. Çünkü insanların dizi ve filmleri izledikleri mecra değişti.



Düne kadar insanlar, sevdiği bir dizinin yeni bölümünü izlemek için bir hafta beklemek zorundaydı. İnternet televizyonculuğu sayesinde izleyici özgürleşti. TV izleme programını artık kendi belirliyor seyirci... Türkiye’de insanların istediği diziyi, filmi, dilediği zaman ve sürede izleme keyfinin geldiği nokta hakkında Netflix Ürün İnovasyonu Başkan Yardımcısı Chris Jaffe’in açıkladığı veriler çarpıcı:



“Türkiye’de mobil cihazlarla Netflix’e abone olanların yüzde 62.4’ü, altı ay içinde dizi ve filmleri internete bağlı TV’lerden izliyor. İnsanların film ve dizi izlemek için TV ekranı karşısında geçirdikleri süre, mobil cihazlarla izledikleri sürenin iki katı. Türkiye’deki Netflix kullanıcılarının internete bağlı TV’lerden film ve dizi izleme süreleri de yüzde 55 oranında arttı.



”İzleyicinin internet televizyonculuğuna kayması, günümüzün entertianment kanalları için için tehlike sinyali. Reyting düşünce gelir azalacak ve bu da içeriği etkileyecek. TV’de kaliteli dizi ve film izlemek isteyen de ekonomik bedelini ödeyecek.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin