'Türkülerin anası'na son veda

Cumartesi günü hayatını kaybeden sanatçı, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
'Türkülerin anası'na son veda

Cumartesi günü hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı ve 'Türkülerin anası' olarak anılan Muzaffer Akgün için ilk tören TRT İstanbul Radyosu'nda düzenlendi.



Törende Akgün için "Geceler yarim oldu" ve "Yine gam yükünün kervanı geldi" isimli türküler çalındı.



Cenaze, TRT'deki törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Merkez Efendi Mezarlığı’na defnedilmek üzere hareket etti.



TRT'nin Harbiye binasına sevenleri, ailesi, öğrencileri, mesai arkadaşları toplandı. Törene Can Etili, Belkıs Akkale, Yücel Paşmakçı, Onur Akay, İzzet Altınmeşe gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.



'Türkülerin anası'na son veda



Ünlü isimler Akgün'ün ardından şu açıklamaları yaptı:



PROF DR. CAN ETİLİ: BİZZAT KENDİSİ TÜRKÜ



Muzaffer Akgün Türk halk müziğinin abideleşmiş bir sanatçısı, bir artist icracısıdır. Her türkü söyleyen icracı olabilir ama her icracı artist değildir. Hatta Muzaffer Akgün artist icracıların ilkidir. O Türk halk müziğinin kilometre taşlarından birisiydi. Eğer bugün hala Türk halk müziği var ise, türküler seviliyor ve konservatuvarda halk müziği eğitimi veriliyor ise, bunda Muzaffer Akgün’ün inanılmaz derecede katkısı vardır.



BELKIS AKKALE: İDOLÜMDÜ



O halk müziğinde çok önemli bir ekoldür. Benim idolümdü. Hem hayata karşı onurlu ve ilkeli duruşuyla hem de türkülere verdiği hizmetle çok önemli bir hocamızdır. Benim türkülere sevdalanmam onunla başlamıştır. Bütün ailem ona hayrandır.



YÜCEL PAŞMAKÇI: TÜRKÜLERİ ASLİ KARAKTERİNE UYGUN ŞEKİLDE İCRA ETTİ



1940’ların başlarında Ankara Radyosu’nda sadece halk müziğini icra etmek üzere bir grup oluşturuldu. Bu grubun yaptığı programlara Yurttan Sesler adı konuldu. Bu grubun ilk üyeleri arasında Muzaffer Akgün de vardır. O zamanki soyadıyla Muzaffer Kıvılcım.



ONUR AKAY: ZEKİ MÜREN’LE ÇALIŞTI



Büyük gazinolarda Zeki Müren’le birlikte çalıştı. halk müziğine büyük hizmet vermiş bir ses sanatçısıdır. Hepimizin başı sağ olsun.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin