Türkler Arjantin reytinglerini salladı: İlk 5'te 3 Türk dizisi var!

Arjantin'de üç Türk dizisi en çok reytinglerde ilk 5'e girince İspanyol basınının ilgisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Türkler Arjantin reytinglerini salladı:  İlk 5'te 3 Türk dizisi var!

El Pais'te yer alan bir habere göre ne tarihsel ne de başka bir açıdan Türklerle bağlantısı olmayan Arjantin'de Türk dizilerine gösterilen bu ilgi dikkat çekici.

Türkler Arjantin reytinglerini salladı:  İlk 5'te 3 Türk dizisi var!

CNNTürk'te yer alan habere göre, İspanyolca dublajlanarak yayınlanan dizilerden Fatmagül'ün Suçu Ne, Sıla ve Küçük Kadınlar reytinglerde ilk 5'te yer alırken, diğer iki program ise Arjantin pembe dizileri oldu.



Arjantin'de özellikle futbol maçlarının olmadığı dönemlerde diziler reytinglerde zirveye çıkıyor. Ancak bunların 3'ünün Türk dizisi olmasını ilginç bulan El Pais hikayeyi biraz araştırmış.



Her şey Bin Bir Gece dizisinin Arjantin'le yayınlanmasıyla başlamış. Hatta dizide Ali Kemal karakterini oynayan Ergün Demir o kadar popüler olmuş ki burada birçok TV şovuna katılmış, dans yarışmasına katılmış. İspanyolcasını ilerletmiş, hatta Arjantin'e yerleşmiş ancak daha sonra yarışmadan elenince jüriyi kendisine karşı kampanya yürütmekle suçlamıştı.



Dizilerden gelen bu Türkiye hayranlığı Arjantinlilerin tatil planlarını bile etkilemeye başlamış. Birçok Arjantinli dizilerde gördüğü gibi olduğunu hayal ettiği Türkiye'ye gelmek için planlar yapıyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin