Uluslararası Af Örgütü'nün hazırladığı ''Türkiye: İfade Özgürlüğünün Tam Zamanı'' raporunda, Türkiye'de geçen yıllarda çok sayıda yasal reform yapıldığı, ancak buna rağmen düşünce özgürlüğünün ciddi biçimde kısıtlandığı vurgulandı.
Türkiye'de yürürlükte olan yasalarda, yasaların uygulama alanlarında ve ''4. Yargı Paketi''nde yapılması gereken değişikliklere değinen rapor, Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, Uluslararası Af Örgütü Türkiye uzmanı Andrew Gardner ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Murat Çekiç tarafından açıklandı.
Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, Türkiye'nin ifade özgürlüğü konusunda, şu ana kadar yargı paketlerinde ''küçük'' adımlar attığını belirterek bu konuda yapılması gerekenler için ''çok acil, kritik öneme haiz'' ifadesi kullandı.
4. YARGI PAKETİ YETERSİZ
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner de, 4.
Yargı Paketi'ndeki öngörülen değişikliklerin yetersiz olduğunu
ifade etti.
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Murat Çekiç, raporun ağırlıklı olarak ''4. Yargı Paketi''ne odaklandığına işaret ederek, paketin ifade özgürlüğü sınırlarının kaldırılması için fırsat olabileceğini düşündüklerini söyledi.
Meclis'ten ve hükümetten farklı isimlerle görüşeceklerin belirten Çekiç, ''Bu yasayla olmaz'' adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.
'TERÖR TANIMI DEĞİŞMELİ'
Uluslararası Af Örgütü raporunda, terörle mücadele yasasına eleştiride bulunuldu. Raporda, "terör tanımının değiştirilmesi" gerektiği belirtildi.
Ntvmsnbc