Türkiye'nin ilk Hristiyan kanalı 1 yaşında!

SAT-7 TÜRK kanalı, Türkiye de 1. yılını doldurdu…

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk Hristiyan kanalı 1 yaşında!

477 kanala alternatif, Hristiyan inancını ve kültürünü yansıtan programlarıyla SAT-7 TÜRK kanalı Türkiye de 1. yılını doldurdu.



Türksat 4A uydusu üzerinden (42 derece Batı- 11824 V8000) 1 Ocak 2015 test yayını ve 14 Şubat 2015 tarihinde sevgililer günü gerçek (Aziz Valentin günü ) yayına geçen ve Genel Yayın Yönetmenliğini, Gökhan Talas’ın yaptığı SAT-7 TÜRK, Türkiye'deki 1. yılını kutluyor...



Kanalın Genel Müdürü Melih Ekener, SAT-7 TÜRK'ün 1. yılıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:



"SAT-7 TÜRK televizyonu olarak sizleri TÜRKSAT yayınımızın üzerinden 1 yıl geçmişken yeniden selamlamanın sevincini yaşıyoruz. SAT-7 TÜRK, Türk televizyon tarihi için önemli bir adım, bir değişim getirdi. Ülkemizin çoğulculuğuna, kültürel zenginliğine bir katkı olarak Türkiye’de yaşayan Hristiyanların sesi olan bir televizyon kanalı var artık. Bu kanal hem Hristiyan inanç ve kültürünü ekranlara taşımak hem de ilkeli, ahlaklı ve temiz yayın yapmak için 1 yıldır sizlerle. Bu 1 yıl içerisinde hem teknik altyapımızı güçlendirmek hem de daha çok kişiye ulaşmak için mücadele ettik. Mütevazı şartlarda ama büyük bir vizyonla yola çıkan kanalımız, izleyicilerimizden gelen olumlu geri dönüşlerle doğru bir yol izlediğimizi göstermiş oldu. Ülkemizin bir çok bölgesinden gelen, farklı Hristiyan vatandaşların katılımıyla kendi dinamiği içinde de oldukça renkli bir yelpaze sunmaya çalıştık. İnançlara olan saygımız her zaman olumlu değerleri yükseltmeyi amaç edindi. Kilise ibadetleri, Hristiyan toplulukların etkinlikleri, inanç temelli belgeseller ve filmler, ülkemizin paha biçilemez tarihi mirası ekranlarımızdan sizlerle buluştu. Bu hem ülkemiz hem de bizler için bir övünç kaynağı. Bu bağlamda SAT-7 TÜRK’ün devam eden yolculuğunda sizlerin katkısının çok değerli olduğunu vurgulamak istedik. 1. yılımızda, çok daha fazlasını hedeflediğimiz bugünlerde bizleri bugünlere taşıyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü de bir borç biliriz. Saygılarımızla."



SAT-7 TÜRK kanalında halen "Doktor Var" adlı sağlık programı, "40 Tilki" adlı gençlere yönelik bir program, çocuk, sinema ve belgesel kuşakları bulunmakta. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin