Türkiye'deki sansür New York Times'ta: İslamcı siteler kurtulmayı başarıyor

Amerika'nın popüler gazetesi, Türkiye'de uygulanan sansürü sayfalarına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki sansür New York Times'ta: İslamcı siteler kurtulmayı başarıyor

New York Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde "Charlie Hebdo, ateist bir dernek ve ayrılıkçı bir Kürt örgütün internet siteleri" engellenirken, IŞİD yanlısı sosyal medya hesaplarıyla haber portallarına göz yumulduğunu iddia etti.



"Türkiye'deki İslamcı siteler, sıkı internet sansüründen kurtulmayı başarıyor" başlıklı haberde, Türkiye'nin geçen yıl Twitter'dan en fazla içerik silinmesini talep eden ülke olduğu hatırlatılarak, "En son bir güzellik kraliçesi, bir gazete yöneticisi, bir aktör ve bir gencin de aralarında bulunduğu onlarca kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri için hedef alındı" denildi.



"Aynı sırada, Türklerin IŞİD'e katılmak için forum olarak kullandıkları Takva Haber ise özgürce faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda cihatçıların okuduğu popüler bir haber sitesi olan Takva Haber, geçenlerde Irak ve Suriye'de savaşacaklara, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin militanlara karşı İHA'larla düzenlediği hava saldırılarından nasıl korunabilecekleri konusunda tüyolar vermişti." Haberin devamını okumak için tıklayın.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin