'Türkiye'de yatırımcılar siyaseti görmezden gelemez'

Türkiye'de yatırımcıların siyaseti göz ardı etmemesi gerektiği uyarıları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'de yatırımcılar siyaseti görmezden gelemez'

Ekonomi gazetesi Financial Times, "Yatırımcılar, Siyaseti Görmezlikten Gelemez" başlıklı analizinde "Türkiye bu haftaya yatırımcılar, yetkililer ve sıradan vatandaş için iki önemli gelişme ile başlıyor" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Bu gelişmelerden biri, ülke artık uluslararası bir finansman kuruluşunca üyeliğinin askıya alınması veya kara listesine alınması olasılığı ile karşı karşıya değil. Diğeri ise, vitrin bir özelleştirme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla durdurulmuş olmasıdır."



TBMM'de "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi" Yasasının onaylanması ile, 22 Şubat'a kadar mühlet vermiş olan Finansal Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Türkiye'nin üyeliği askıya alma veya kara listeye koyma tehdidinin bertaraf edildiğine dikkat çekti. 



-"KÖPRÜ İHALESİ KARARI, TÜRKİYE'NİN ÖNGÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ ZEDELİYOR"-



İngiliz gazetesi, FATF konusundan sonra analizinde "Ancak bu sırada Türkiye'nin yatırım görünümü açısından çok daha temel bir şey olmuş olabileceği"ni belirterek Başbakan Erdoğan'ın, galip çıkan grubun 5.7 milyar dolarlık teklif yaptığı köprü ihalesinin iptali üzerinde durdu. Gazete şunları yazdı:



"Bu özelleştirme, Türkiye'nin tarihinde ikinci büyük özelleştirme olacaktı. Erdoğan, yeterli para çekmediğini söylüyor. Bazı analistler ise, Türkiye'nin Özelleştirme Yüksek Kurulu başkanı olarak Erdoğan'ın aldığı bu kararın, Türkiye'nin altyapı yatırımlarına milyarlarca doları çekebilmesi için gerekli olan öngürülebilirliği zedelediği uyarısını yapıyorlar."



Buna karşın FT, "Ancak hem FATF ihtilafı hem de köprü ihalesinin kaderi başka bir şeyin altını da çiziyor, bu da özelleştirmeye yeşil ışık yakmak olsun, terörün finansmanı konusunda karar vermek olsun, yatırımcıların, Erdoğan'ın rolünü gözardı etmeleri, kendileri için risk yaratır" değerlendirmesinde de bulundu. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin