Türkiye hangi yabancı diziler izleniyor?

Sina Koloğlu, Parrot Analytics'in araştırmasını köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye hangi yabancı diziler izleniyor?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Parrot Analytics şirketi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını köşesine taşıdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Türkiye hangi yabancı diziler izleniyor?



Medya üzerine araştırmalar yapan Parrot Analytics şirketi Türkiye’deki izle-öde sistemindeki dizilerin durumunu inceleyen bir rapor hazırladı. Buna göre ülkemizde en çok izlenen yabancı dizilerle ilgili bilgi sahibi olabiliyoruz. Netflix projeleri, tekel olmuş durumda.



Black Mirror’ bir numara



Sıralamada ilk beş şöyle: ‘Black Mirror’ (3 milyon 180bin 789 izlenme), ‘Stranger Thinks’ (3milyon 82 bin 343 izlenme), ‘Sense 8’ (2milyon 700 bin 550 izlenme), ‘Narcos’ (2 milyon 631bin 222 izlenme), ‘Money Hearst/Casa del Papel’ (2 milyon 545 bin 850 izlenme). Listeye rakip Amazon Prime’dan bir dizi girmiş ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’ (396 bin 864 izlenme). YouTube’da yayınlanan ‘Galinha Pintadinha’ (763 bin 376 izlenme) de sıralamaya girmiş. Bir de yerli izle-öde kanalı Blu TV’ de yayınlanan ‘The Hand Maid’s Tale’ yapımı da listede... (2 milyon 216 bin 3 izlenme)



Seyirci bilim kurgu seviyor



Raporda böyle bir sonuç çıkarılmış. “Türkiye pazarı özellikle bilim kurgu dizilerinin taşıyıcısı” denilmiş. Araştırmaya konu olan 2018  yılının üçüncü çeyreğinin verilerinin bunu gösterdiği yazılıyor. Bunun dışında en çok iş yapan projenin ‘Narcos’ olduğu belirtiliyor.



Yayını belli olmayan diziler!



‘İzle-öde’ dışında diziler var listede, (...) olarak belirtilmiş. Bizde merak ettik baktık. Karşımıza ‘Dizi Box’ çıktı. Ciddi izleme rakamlarıyla ister istemez listeye girmiş görülüyor! Sorduk “Nedir?” diye. Gençlerin yabancı dizileri takip ettiği bir site olduğunu öğrendik. ‘Castle Rock’ (1 milyon 582 bin izlenme) mesela bu sitede yayınlanıyor. ‘The First’ (972 bin 281 izlenme) aynı şekilde bu sitede. ‘Cobra Kai’ de sıralamaya bu siteden girmiş (325 bin 572 izlenme). Sanırım bu şekilde listesi olan ‘ilginç ülkelerden’ biri de biziz.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin