TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI, ATV-SABAH'TA GREVE GİDİYOR

TGS, Turkuvaz Medya'da, grev hazırlıklarını başlattı. İşte TGS'nin konuyla ilgili bir açıklaması.

Google Haberlere Abone ol
TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI, ATV-SABAH'TA GREVE GİDİYOR

Değerli TURKUVAZ çalışanları,
 
2007 yılının Nisan-Haziran döneminde, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda örgütlenmenizle başlayan mücadeleniz, toplu sözleşme hakkı için yapılan sendika-işveren görüşmeleriyle 2008 yılında devam etti.
 
Yasal süreç, TGS'yi, TURKUVAZ işyerlerinde grev kararı almaya ve 17 Aralık'tan itibaren de bu kararı ilan etmeye mecbur bıraktı.
 
İşverenle yeniden toplu görüşme masasına oturma çağrımız şu ana kadar ne yazık ki yanıt bulmadı.
 
Yasal süreç, sendika olarak bizi grev ilanından itibaren 60 gün içinde GREVE çıkmaya zorlamaktadır. Sendika olarak greve çıkmazsak, TURKUVAZ çalışanlarının kendi arzularıyla başlattığı bu örgütlenme mücadelesinde toplu sözleşme imzalama yetkimizi kaybeder ve 2 yıllık sürecin en başına dönmek zorunda kalırız.
 
Bu nedenle, yasaların koyduğu kurallar çerçevesinde TGS olarak GREV HAZIRLIKLARINI başlattık.
 
Umuyoruz ki, TGS'nin greve yönelik olarak başlattığı girişimler, TURKUVAZ çalışanlarının Şubat ayından itibaren tatminkar bir ÜCRET ZAMMI almalarına da vesile oluşturur. Umuyoruz ki, işyerindeki sendikal hareketlilik, beklentilerinizin de üzerinde bir zam almanıza katkı sağlar.
 
Ücret zammında keyfiyetten kurtulmanın tek yolunun sizler için bu kriz ortamında en büyük iş güvencesini sağlayacak TOPLU SÖZLEŞME olduğu herkesin bilgisi dahilindedir.
 
Çekilen bunca sıkıntı, baskı ve tehditlerden sıyrılarak yakaladığınız bu fırsat bir adım önünüzde duruyor. Diğer tüm medya gruplarında çalışan arkadaşlarınızın imrenerek baktığı bu hedefe varma konusunda karar vermek için henüz zamanınız var.
 
Bu süreçte, sizlerden gelecek her türlü öneriye açık olduğumuzu bir kez daha anımsatırız.
 
Saygılarımızla
 
Ercan İpekçi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin